Am venit, am vazut, am decis

Creatorul aduce o persoana intr-un anume loc si ii spune “ia-l”. Persoana accepta acest dar si verifica: Ce fel de oameni sunt acolo, care este scopul lor, din ce surse studiaza? Verificarea este facuta prin minte si sentimente, conform tuturor notiunilor si principiilor cuiva.

Persoana verifica toate astea “imediat dupa sosire” si apoi are de luat o decizie. O sa stea aici sau nu? Fara sa ia decizia ferma nu poate sa faca nici o actiune pe viitor si nu poate avansa.

Vorbim despre cercul interior pe care Cabala il numeste “600,000 de suflete”, care este nucleul. O persoana trebuie sa simta clar ca este acceptat si ca intrat in mediul spiritual. De aceea grupurile de Cabala inotdeauna au un acord, un statut, si o lista de prieteni care au decis sa intre in grup si care sunt acceptati de grup.

Ce inseamna sa “devii parte din mediu”? Corectia sufletelor cere o dedicare completa. “O persoana va vinde acoperisul casei sale”. Cu alte cuvinte, de dragul spiritualitatii persoana “vinde” tot ce are in viata in afara necesitatilor vitale. Nu conteaza cat de mult intelegerea sa creste, persoana intotdeauna va incerca mai sus, deasupra ei.

El face o intelegere cu prietenii, promitand sa-I ajute si sa ii sustina cu toata puterea sa si sa fie impreuna cu ei astfel incat unitatea comuna va face astfel incat fiecare persoana sa se ridice. Toate fortele de urcare pot fi primite doar de la unificarea cu grupul in care o persoana vede Lumina .

Cu cat mai repede persoana ia decizia, cu atat mai repede ea va avansa. Si vice-versa. Fiind indecis si esuand in a lua o decizie, el ramane pe loc. Decizia este luata odata si dupa aceea persoana trebuie sa o duca mai departe.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/24/10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: