Anul Nou: Un Nou Pas pe Scara Spirituala

Ascensiunea spirituala apare atunci cand facem trecerea de la primirea pentru sine, la daruire altora. Aceasta se considera actiune prin credinta deasupra ratiunii, ceea ce inseamna a prefera daruirea in locul primirii, si de a primi placere din daruire. Voi simti inspiratie si bucurie din ridicarea deasupra egoismului meu, atunci cand nu caut sa obtin nicio recompensa prin el. Dar am nevoie de forta Luminii pentru a face o astfel de schimbare in interior!

Se numeste Eu exist pentru Iubitul, si Iubitul meu exista pentru mine, atunci cand vom incepe un dialog cu Creatorul si ne vom intelege reciproc . Am inteles de ce Creatorul a facut viata mea goala, si a creat oportunitatea de a fi adus intr-un grup, asa ca, eu pot discerne ce este daruirea. El ma lumineaza putin, ca si cum mi-ar spune:  Alege asta, pentru a ma ajuta sa fac primul pas! Dar realizarea acestuia depinde de mine.

Malchut al Celui Superior (proprietatea daruirii) pare egoismului meu, ca Keter (Rosh, cap), intunecat si gol. Dar daca decid ca Keter-ul (aspiratia mea) este de a adera la acesta cu vointa mea de a darui, apoi Malchut al Celui Superior nu-mi  va mai parea goala, si eu pot adera la ea urcand astfel la gradul spiritual superior.

Acesta este inceputul unui nou drum. Inceputul este privit ca un Nou An [Rosh HaShana, capul, inceputul schimbarii (anului)], care soseste dupa luna Elul (Acronim pentru Eu exist pentru Iubitul meu, si Iubitul meu exista pentru mine).

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 6.09.10, Shamati, Art. 42

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: