Anuleaza-te si incepe sa traiesti

Sa devii un embrion spiritual inseama sa te anulezi total in fata Celui de Sus. Este o analogie clara in aceasta lume: un embrion nu poate alege daca sa manance, sau nu, in timp ce un bebelus deja poate. Un embrion primeste substante direct prin cordonul ombilical, dar trebuie sa primeasca un ecran anti-egoist pentru a fi conectat cu mama sa. Sa fii un embrion este o munca fantastica, colosala. Ni se pare ca o picatura creste pur si simplu pana la 7 pounds pentru a se naste, dar nu este complet corect. Nu castiga doar 7 pounds; urca, de asemene 125 de grade spirituale, asa cum este scris: In pantecul mamei o lumanare arde si permite embrionului sa vada de la un capat al lumii la celalalt, si tine intreaga Torah, intreaga Lumina a Infinitului (NRNHY).

Un embrion primeste si digera numai in masura in care se anuleaza inaintea mamei, si aceasta anulare trebuie sa aiba loc in fiecare grad spiritual pana la Sfarsitul Corectiei (Gmar Tikun). Este nevoie de un ecran astfel incat sa nu interfereze cu actiunile Celui de Sus si astfel sa se anuleze numai propriul ego. Ramane o picatura de samanta, asa cum a fost, in timp ce 7 pounds sunt formate numai din anularea sa.

Pana cand nu devii o picatura de samanta, tu pur si simplu nu existi in spiritualitate. Anuleaza-te relativ la primul grad de spiritualitate, anuleaza-ti tot egoismul relativ la punctul din inima pe care l-ai primit si apoi vei deveni o picatura de samanta spirituala si vei intra in pantecul mamei al Partzuf-ului Superior. Acolo, iti vei vedea toti prietenii; te asteapta. Tu esti singurul care lipseste,pentru ca embrionul spiritual sa inceapa sa creasca si sa evolueze! Nu poti sa o faci singur pentru ca trebuie sa te unesti cu ceilalti in interiorul unei singure Mame.

Din Lectia zilnica de Cabala, 9.07.10, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: