ARI, Rav Isaac Luria: Omul Sfant

Articolul lui Baal HaSulam Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot, paragraful 8: Inteleptii nostri au spus deja, Nu exista generatie fara cineva ca Abraham, Isac si Iacob. Intr-adevar, omul Sfant, Ravul nostru, Isaac Luria, ne-a tulburat si ne-a daruit in cea mai mare masura. A facut-o intr-un mod minunat, mai mult decat predecesorii sai, si daca as avea un glas care sa-l laude, as preamari acea zi in care a aparut intelepciunea lui, mai mult decat ziua in care Tora a fost data lui Israel. Nu exista cuvinte suficiente pentru a masura divina lui munca, in favoarea noastra.

Intreaga noastra munca de corectie ne vine de la ARI. El a actualizat tot ce a fost pregatit de catre Cabalistii care l-au precedat. Sufletul lui ARI are un asemenea loc special in sistemul comun al sufletelor, incat de la timpul sau incoace, Lumina incepe sa actioneze asupra tuturor sufletelor, aducandu-le la corectia finala (Gmar Tikun).

Inainte de ARI, toate dezvoltarile s-au petrecut prin pasi 0,1,2,3, si numai ARI, prin corectiile sale asupra sistemului sufletelor, a intrat in cel de al 4 stadiu si a inceput construirea adevaratului Malchut in forma sa finala. El este Sfira Iesod (ultima inainte de Malchut) si de aceea este numit Mashiach ben Yosef (Mesia fiul lui Iosif, unde Iosif semnifica Sfira Iesod), dupa care Malchut insasi incepe corectia ei.

Toate sufletele anterioare au contribuit la pregatirea stadiului corectiei. Si numai cu ARI a inceput trezirea sufletelor. Evident, acest proces a durat sute de ani, dar ARI a deschis canalul pentru Lumina din cele trei stadii anterioare pana la ultimul, al patrulea stadiu unde corectia incepe.

Mesia este revelarea Luminii in sistemul comun al sufletelor. Lumina intra in Malchut prin Iesod. ARI a deschis usa pentru Lumina si de aceea este numit Mesia fiul lui Iosif. Mesia este forta corectiei. ARI a manifestat forta  care a trecut in jos prin sufletul lui. Aflandu-se in sistemul colectiv, a realizat corectii in sufletul lui si acum Lumina curge prin el in Malchut si actioneaza asupra sufletelor.

Acum, cu toate astea, este munca noastra sa ne pregatim sufletele pentru ascensiunea de la Malchut la Bina. Acest proces se refera la corectarea Malchut, Mashiach Ben David (Mesia Fiul lui David).

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 5.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: