Astfel, nu veţi avea teamă de viitor !

Nu există coincidenţe în viaţă, deoarece evoluăm într-un sistem de forţe. A existat o ruptură şi acum, descoperim rezultatele sale, care trebuie să fie revelate.

Numai prin munca noastră putem determina ritmul revelării lor şi modul în care vom fi pregătiţi atunci când vom primi toate aceste date, Reshimot sparte (reminiscenţe).

Dacă suntem pregătiţi pentru dezvăluire, vom accepta în mod voluntar, deoarece dezvăluirea ne permite să ne ridicăm deasupra, de fiecare dată. Dar, dacă nu suntem pregătiţi pentru asta, vom simţi revelarea Reshimot ca o coborâre, ca stări rele şi neplăcute. Asta poate fi sub forma problemelor cu prietenii, lumea, sau chiar catastrofe şi războaie.

Modul în care Reshimot sunt revelate depinde de noi, dar ele trebuie să se dezvăluie, întrucât spargerea s-a întâmplat deja şi acum, totul se dezvăluie în raport cu asta.

Pentru moment, o persoană trebuie să înţeleagă că totul este conform planului, dar o persoană are o şansă să se pregătească ea însăşi pentru asta şi să sfinţească noile stări; adică să le accepte sub forma “Eu voi grăbi” (Ahishena), ca stări bune. Pregătirea sa determină dacă înţelege că, tot ceea ce se întâmplă este pentru binele său şi, dacă va depăşi imediat toate obstacolele, se va ridica deasupra şi va continua ascensiunea. Apoi, ea va fi fericită de ceea ce apare în fiecare moment, indiferent ceea ce este revelat.

Ea nu se teme de viitor, deoarece ea însăşi s-a pregătit pentru asta: ea are un grup, o conexiune cu Creatorul. Ea a pregătit vasul şi acum, nu are decât să descopere lipsurile, Reshimot sparte. Ea întreabă: Unde sunt ? adică, “Mă trezesc în zori”. Asta înseamnă că ea aşteaptă Reshimot sparte pentru a le face faţă şi a urca muntele Domnului.

Astfel, ea nu se plânge în legătură cu evenimentele din prezent, ea este pregătită să accepte totul şi înţelege că acest lucru trebuie să fie revelat, deoarece părţile sufletului său spart se dezvăluie. Ea nu trebuie să regrete trecutul, chiar dacă mulţi regretă trecutul lor, resimţind disperare, suferinţă, fiind dezamăgiţi şi torturându-se: De ce am făcut asta, de ce am eşuat ? Ei privesc în urmă şi regretă erorile pe care le-au făcut în viaţă.

O persoană nu înţelege că a fost o revelaţie predeterminată a Reshimot şi nu contează ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Ea trebuie să o accepte ca venind de la „Nu este nimeni în afară de El”, de la unicitatea Providenţei Superioare. O persoană merge să lucreze dimineaţa, trebuie să muncească din greu toată ziua, ca „dacă eu nu sunt pentru mine, cine va fi ?” Dar seara, atunci când se întoarce la ea, trebuie să spună:” Nu este nimeni în afară de El”, dacă a lucrat sau nu. Creatorul a aranjat totul, ceea ce înseamnă că, nu contează dacă ea se găseşte în aceeaşi stare seara.

Deci, nu putem regreta trecutul. Este modul în care trebuie să fie şi totul este predeterminat. Nu contează dacă am făcut eforturi sau nu, nu eu decid rezultatul. Se pare că, trebuie să ne facem griji cu privire la viitor şi trebuie să ne pregătim. Dar, din nou, tot ceea ce trebuie să fie revelat, va fi, cu siguranţă revelat, deoarece trebuie să revelez toate părţile sufletului meu. Dar, totul depinde de mine: de cum accept dezvăluirea şi dacă sunt pregătit sau nu.

Am nevoie să binecuvântez tot ceea ce se dezvăluie, cum este spus: „Sunt bucuros de răul care se dezvăluie!”

Din pregătirea Lecţiei zilnice de Cabala, 18.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: