Atingand Linia Infinitului

Cartea Zohar descrie calitatile noastre interne; de aceea Kabbalah se numeste partea interioara a Tora. Ni se pare ca lumea evolueaza si se extinde in afara, dar nu e adevarat. Egoismul nostru ne produce sentimentul dispersiei in spatiu.

Aceasta perceptie in afara e opusa atentiei corecte, indreptate spre radacina spirituala. La urma urmei radacina e o Linie Subtire-Kav Dak, care trece prin intreaga realitate pana la cel mai adanc nivel. Prin urmare, trebuie sa ne concentram in interior asupra dorintelor si calitatilor noastre. Atunci vom dezvolta un  grad mai profund de internalizare.

In stiinta Kabbalah invatam ca intreaga noastra ascensiune consta in trecerea continua la un Partzuf mai profund interior. Mai intai are loc conceptia – Ibur-Embrion, in Partzuf NeHY; apoi se dezvolta Partzuf HaGaT interior, adica faza de Sugar-Ienika. Apoi se dezvolta un Partzuf al HaBaD si mai profund-stadiul adult (Mochin).

Astfel, completam un Partzuf- unul din cele 125 grade ale corectarii complete. Si apoi? Apoi incepe un nou Partzuf, care reprezinta un nou grad de corectie, la fel ca urmatorul, nivelul superior, consistand de asemenea din trei etape-conceptie (embrion), sugar, adult.

Astfel, ne adancim tot mai mult pana cand atingem linia Infinitului si ne hranim din ea. De aceea cautarea omului ar trebui sa fie mereu indreptata spre interior.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: