Atunci cand este luata decizia

Trebuie sa obtinem starea cand simtim ca ne aflam intre Egipt si libertate si sa constientizam ca daca ne unim, atunci impreuna  ne vom inalta peste natura noastra prezenta si vom fi capabili sa scapam de orice stare actuala de existenta. Dar atata timp cat o persoana este inconstienta de rautatea sa si de dorintele de a sta in “ Egipt” nu are sens sa vorbesti cu ea. Este necesar sa experimentezi exilul cu toata dezordinea lui, cu toate problemele si suferintele, pentru ca in final sa fi capabil sa iei decizia de a iesi din el.

Punctul nostru din inima “ Moshe ( Moise) ,“ ne trage ( Moshech ) inainte, din conditia noastra prezenta. Dupa aceea ne activeaza bunavointa de a accepta “ garantia “ ( Arvut), dar nu mai  inainte de asta.

In aceasta stare, in interiorul unei persoane, o gramada de dorinte se aduna la un loc. Evident, toti  “ Egiptenii” sai si “ Faraonul “ sunt inca in el, dar “ Moise ,“  Creatorul, si “ natiunea lui Israel “ sunt deja revelate in el. Acestea sunt toate calitati omului : intelept, egoist, si nou, altruist.

O persoana experimenteaza si dubii :  Va iesi  el afara din egoism, “ Egipt “ ?  Si chiar mult timp dupa ce a iesit, el ramane in dubiu : Oare am luat decizia corecta, sau ar trebui sa ma intorc inapoi? Si asa ramane pana isi va corecta intregul sau egoism.

Din Lectia Zilnica de Kabbalah 9/17/2010,  “ Arvut ( Garantie Mutuala ) “

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: