Atunci când motorul o ia razna

Astăzi, descoperim că toate problemele se află în egoul nostru. Evident, dacă îl schimbăm, îl modernizăm, ne vom ridica la următorul nivel.

În esenţă, asta este calea pe care a luat-o întodeauna dezvoltarea umană: Îniţial, fiecare nouă fază pare ceva minunat, luminos, convenabil şi progresiv. Fiecare schimbare a formaţiunilor sociale promite o viaţă nouă, minunată. Iar apoi, după ce ne obişnuim cu încă o formaţiune, trăind în ea o vreme, descoperim că nu este aşa de minunată. Dezvoltarea ulterioară revelează senzaţii, fapte şi stări negative. Şi, cu toate că noi continuăm să avansăm, toate aceste lucruri negative continuă să se acumuleze pentru ca, într-un anumit moment, să nu mai putem suporta.

Apoi, dorind orice altă opţiune, apar revoluţiile, războaie sau reuşim să ajungem la o înţelegere şi obţinem mari schimbări la această bifurcaţie, adică în punctul de spargere. Astfel suntem transformaţi, ajungând la noi valori şi la o nouă filozofie de viaţă şi începem să ne dezvoltăm la următoarea fază.

Evident, astăzi ne aflăm  înaintea unei asemenea tranziţii. Starea anterioară a devenit una negativă şi vedem problema ei, egoul nostru, care ne demolează toate fundaţiile. Niciun element al vieţii anterioare nu mai lucrează. Iar asta ne cere în mod clar ca natura noastră să se schimbe.

Aici se află unicitatea noi noastre stări. De fapt, înainte nu am schimbat niciodată natura umană. De fiecare dată am comutat la un nou nivel al dezvoltării, la fel ca trepetele de viteză pentru accelerare. Dar acum, ajunşi la cea de a cincea treaptă de viteză şi mergând cu viteză maximă, motorul a început deodată să o ia razna. Şi nu mai putem continua cu acest motor.

Astfel, trebuie să schimbăm paradigma, valorile, scopul, combustibilul, motorul însuşi. Asta face specială situaţia noastră curentă şi noua perioadă în care intrăm.

Trebuie să schimbăm natura umană, acest motor egoist care ne-a împins întotdeauna să ne dezvoltăm, să consumăm, să simţim, să înţelegem şi să descoperim ceva nou. Astăzi, nu mai lucrează, nu ne mai poate conduce înainte. Şi din această cauză trebuie să schimbăm natura forţei dezvoltării.

Din discuţie asupra unei vieţi noi din 28.03.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: