Avand grija unii de altii

Intrebare: Poti descrie pe scurt conceptual de garantie reciproca?

Raspuns: Garantia reciproca este atunci cand fiecare persoana intelege ca bunastarea sa depinde de bunastarea altora. Nu poate fi bine pentru mine daca nu e bine pentru el. Nu ma pot hrani, in schimb, eu te hranesc pe tine si tu ma hranesti pe mine. Asta e singura modalitate de  a trai. Altfel vom muri. Alege: nu exista alte optiuni.

Astfel, ar trebui sa simtim interdependenta noastra. Mancarea este lucrul cel mai important pentru om, dar nimeni nu poate produce pentru sine nici chiar cele mai necesare lucruri fara sa realizeze aceasta conditie de unitate reciproca.Toata lumea va produce pentru altii si nu pentru sine. Natura de va obliga sa ne unim in acest mod si nu in altul.

Orice altceva reiese din acest sentiment. Ca o familie strans legata, impreuna, avem grija de copii nostri si ne ajutam parintii. Am lasa un bunic bolnav la nevoie? Bineinteles ca nu. Conditia garantiei reciproce ne oblige sa facem asta si nu este nici o nevoie sa se introduca legi speciale. Lucrul principal este o atmosfera potrivita in societate, care este creata de media si de imprejurarile care condamna sau respecta anumite relatii intre oameni.

Oricum, astazi, in timp ce societatea israeliana nu a adoptat principiul garantarii reciproce, inca, trebuie intai sa ii ajutam pe cei care nu se pot descurca singuri. Sa discutam impreuna cum sa crestem oameni care traiesc sub linia saraciei. Asta este prima noastra grija pentru ca nimeni din familie nu ar trebui sa cada sub ultima treapta.

Sa “stingem focul” si in acelasi timp sa lucram la educatia publica, asa incat natiunea sa mearga in directia garantiei reciproce,pe care insasi natura ne-o cere astazi. Lumea superioara coboara asupra noastra si se exprima sub  forma garantarii reciproce.

Va dura 6 luni sau un an pana cand oamenii vor realiza ce se intampla. In orice caz , astazi, consimtamantul reciproc este cerut deja in ajutarea nevoiasilor care nu au bani sa se hraneasca pana la urmatorul salariu. Sa le dam ceea ce le este necesar acum si apoi sa discutam restul.

Din a 5-a parte a Daily Kabbalah Lectia 8/22/11, “Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: