Cand sunt in legatura cu forta superioara

Intrebare: Ce ar trebui sa fac daca in timp ce se citeste Cartea Zohar nu ma pot concentra la text ca si cand as fi bombardat cu tot felul de ganduri fara importanta si cu imagini din trecut?

Raspuns: Inainte sa inceapem sa studiem, trebuie sa vadem ca este mai important ca orice altceva care se intampla in exterior. Tot ce s-a intamplat ieri, astazi si ce se va intampla maine nu inseamna nimic comparativ cu studiul, pentru ca acum fac legatura cu forta superioara care imi ordoneaza intreaga viata si cer asta chiar si egoist, la nivel corporal.

De aceea merita sa fiu concentrat pe citirea Zoharului si sa stau in contact cu forta superioara deoarece depind de ea. Este egoism pur, o abordare externa, dar cu toate acestea functioneaza.

Cand iti trec diverse ganduri straine prin minte in timpul studiului, in acel moment ele inseamna obstacole legate de egoul tau. Sunt obstacole pe cale, iar tu trebuie sa lucrezi cu ele.

Totusi, povestea in sine nu trebuie sa ma ingrijoreze. Pentru inceput trebuie sa imi amintesc ca tot ceea ce Zoharul descrie are loc doar in interiorul meu. Chiar daca nu inteleg o vorba din el, nu conteaza. Trebuie sa muncesc sa le inteleg.

Ideea este ca eu le experimentez ca si imagini externe, in timp ce trebuie sa le vad intern. Si nu conetaza ce anume sunt. Ce este cu adevarat important este sa treci de la vederea exterioara la cea interioara si sa corectezi punctul de vedere.
Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala 5/24/2011The Book of Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed