“Ce este antisemitismul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este antisemitismul?

Antisemitismul este ura pentru gena spirituală care există într-o parte a oamenilor din această lume.

Cu toții purtăm în noi o dorință egoistă de a primi, ego-ul, dar în interiorul ego-ului este o scânteie care ne atrage către o dezvoltare opusă și deasupra lui.

Există oameni în care gena spirituală – numită și „scânteie” sau „punct în inimă” – este mare și îi atrage pe aceștia către dezvoltarea spirituală și le influențează de asemenea, modul de gândire, caracteristicile și atitudinea față de oameni și natură. (Rețineți, de asemenea, că naziștii au dorit să afle în ce fel gena spirituală la evrei influențează calitățile spirituale.)

Antisemitismul este ura față de gena spirituală, care se opune complet faţă de tot ceea ce există în creație.

Antisemitismul provine din esența poporului evreu, în care există opusul complet al oricărei alte națiuni și datorită faptului că mai târziu i-ar putea atrage pe toți către scopul creației. Oamenii urăsc faptul că sunt opuși evreilor, care au o conexiune cu calitatea originală a naturii – natura iubirii, dăruirii și conexiunii – și că sunt conectați la cel mai înalt scop și de asemenea, numai după ce inițial au ajuns la această conexiune, le-au spus națiunilor lumii despre aceasta, naţiuni care au început să creeze religii și credințe bazate pe asta.

Avem acest fundament, unul care este legat de forța spirituală a iubirii, dăruirii și conexiunii. Așa suntem noi. Lumea urăște acest fundament la evrei, care nu poate fi dezrădăcinat. Ei simt că acest fundament există în noi, și nu în ei, că suntem aproape de sensul vieții iar ei depind de noi, pentru a atinge sensul vieții.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed