Ce este Dumnezeu?

Dumnezeu este o conexiune de iubire între oameni. Mai precis, conexiune înseamnă o acțiune și senzația care însoțește acțiunea. Proprietatea care apare ca rezultat al acestora este numită Dumnezeu. Noi nu ne putem imagina această proprietatea în afara noastră.

De aceea este interzis să privești pe Dumnezeu ca pe o imagine. În Cabala, interzis înseamnă imposibil.

Este posibil totuși să-L descrii ca pe o proprietate care se îmbracă în fiecare din noi, ca proprietate a iubirii, dăruirii și contopirii. Este spus: „Am să-L cunosc pe Domnul din interiorul meu. Te voi cunoaște din acțiunile Tale.”

Dumnezeu poate fi atins numai prin eforturile noastre de a ne uni și, cerința noastră pentru unitate, în esență, este o chemare la revelarea Creatorului.

De îndată ce omenirea admite că în noi locuiește un egoism global și puternic și, de îndată ce vom învăța să vedem egoismul ca pe o criză care însoțește toate acțiunile noastre controlabile, va fi un semn că am ajuns la punctul de tranziție către următorul nivel spiritual. Aceasta este o stare în care oamenii vor fi uniți nu prin relații egoiste, ci prin construirea legăturilor altruiste dintre ei.

Înainte ca această tranziție să aibă loc, manifestarea opusă din noi a Creatorului, egoismul (Faraon, Aman, etc.) ne va presa să continuăm să ne dezvoltăm de dragul revelării Lui. Cu alte cuvinte, El este cel care, prin impact asupra noastră prin partea Lui opusă, ne face să-L revelăm.

Este spus: „Nu este nimeni în afară de El” fiindcă noi suntem guvernați de o singură Forță, fără să conteze dacă această Forță provine din partea din față a Lui, direct sau, din partea Lui opusă (din spate), partea ascunsă, după cum e spus „M-ai înconjurat din spate și din față”.

Asta ne face să creștem și să ne dezvoltăm în prima fază a avansării noastre, înainte să recunoaștem egoismul nostru ca fiind o forță rea. Dezvoltarea finală a egoului, partea opusă a Creatorului (Faraon, Aman, etc), se dezvăluie treptat și aspectul său corespunde celor patru faze de dezvoltare a răspândirii Luminii directe. Asta are menirea să aducă creatura (dorința) să construiască o reacție independentă, cele patru faze de exil și scufundare în egoism și, cele patru niveluri de eliberare de sub autoritatea Faraonului. Azi, noi, (grupul lui Avraam, poporul lui Israel) am obținut a patra fază a procesului nostru de eliberare.

Numai după ce trecem prin cele patru faze și ne admitem egoismul, adică partea opusă a Creatorului, numai după ce recunoaștem și înțelegem că egoul nostru este rău, putem să ne confruntăm cu acest lucru. Egoismul a fost inserat artificial în noi de către Creator, pentru a ne face să ne decidem care parte a Creatorului vrem să o alegem, cea opusă, partea negativă sau, fața Lui adică, iubirea deasupra egoismului, credința deasupra rațiunii.

De aceea, noi va trebui să înțelegem că nu există nimeni care ne face rău, din contră, toate cu care ne confruntăm sunt menite să se întâmple pentru a promova viitoarea noastră creștere. Noi suntem aceia care definim starea în care suntem, prin reacția noastră la evenimentele în care suntem implicați. Dacă ne raportăm corect la circumstanțe, cu înțelegerea că nu contează ce va urma să se întâmple cu noi, asta ne este trimis de Creator, necazurile noastre vor fi înlocuite de partea pozitivă a Creatorului. Nu există niciun fel de condiție intermediară. Există fie spatele Creatorului, fie fața Lui.

Pentru a rezuma cele de mai sus, nu este Creatorul cel care își schimbă impactul asupra noastră de la negativ la pozitiv, ci noi suntem cei care ne modificăm atitudinea față de acțiunile Lui, de la neînțelegere și respingere, la înțelegere și acord.

Diferența dintre Dumnezeu și Creator este că Dumnezeu este calitatea superioară detașată, în timp ce Creatorul este acțiunea, guvernanța, proprietatea apropierii și simțirii. Dar, toate aceste definiții sunt adevărate numai pentru oamenii care luptă să-L reveleze, care aspiră să-L simtă.

Vezi Partea 1 și 2 din Lecția zilnică de Cabala din 20/03/2015

One Comment

  1. … bun materialul prezentat, … mi-a placut , … !!!!!!…..

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: