Ce este o dorinta luminoasa, buna?

Baal HaSulam, Studiul celor zece Sefirot, partea 1, „Tabel de Întrebări şi răspunsuri pentru sensul cuvintelor”: Punctul 15. Ce este Zakh. Behina Aleph (prima etapă) a vointei de a primi este definită ca fiind mai luminoasa (Zakh) decât cele trei Behinot (faze), care-i urmeaza.

„Buna” şi „bruta” sunt definite în raport cu vointa de a primi. În faza de rădăcină, Keter, nu există nici o adâncime (Aviut) la dorinţa de a te bucura, ci doar dorinta de a darui este data, insuflata de Creator în fiecare creatură. Prin urmare, prima fază (Aleph) este începutul creaturii, dorinţa sa de a se bucura, şi este mai luminoasă şi mai fină decât celelalte trei faze care urmează.

Acest lucru se datorează faptului că nu a cunoscut încă multe impresii de la influenţa Creatorului, Luminii, care o face mai luminoasa. Lumina nu s-a dezvoltat inca la adâncimea dorinţei adecvate pentru utilizare. Este încă la început, embrionul dorinţei, şi în acest sens, este cea mai apropiata de Lumina.

Ea nu are încă nici o acţiune independentă şi reacţie proprie. Cu toate acestea, atunci când aceasta începe să reacţioneze la finalul primei etape, provoacă apariţia celei de-a doua faze, Bet.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 6/20/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: