Ce inseamna azi pentru noi Noe si Arca

Zohar: La ceasul cand lumea era plina de pacatele omenesti si a fost adusa la judecata, dreptii care traiau in acea lume sunt primii care raspund pentru pacatele celor slabi.

Deci, cum a putut Noe sa scape de potop si sa nu fie pedepsit pentru pacatele generatiei lui? Creatorul a dorit ca el sa zamisleasca viitorul lumii si de aceea l-a salvat.

Exista multi oameni slabi (dorinte egoiste) in lume (in interiorul omului), insa nu pot sa subjuge dorinta buna a lui Noe (dorinta spirituala, punctul din inima) prin potop si inec. (Aceste dorinte au murit in persoana, asa incat aceasta nu le mai simte.  In timpul corectarii saleinsa, mai tarziu, atunci cand persoana va fi in stare sa corecteze aceste dorinte, ele vor reapare.)

Si mica dorinta corectata pentru daruire a omului, numita Noe, a fost salvata de Creator (de Or Makif – Lumina Inconjuratoare), avand adapost in “arca”. (Unei  persoane i se aloca o forta aditionala, un invelis protector facut din calitatea altruismului, numita arca, pantecul unei mame sau Bina).

Si tribunalul n-a avut putere asupra sa, caci el s-a adapostit in arca, ascuns de toate privirile. Curtea a judecat dorintele egoiste, insa n-a avut nicio putere asupra dorintei altruiste. Asta vorbeste despre o persoana care a obtinut o conexiune de daruire cu grupul, s-a adapostit in el si asta a ascuns-o de privirea rea, de dorintele sale egoiste care voiau sa o indeparteze de scop.

Este scris: cere dezlegare de pacate, cere mila si poate vei scapa de mania Creatorului. Nimeni nu poate scapa de influenta Luminii. Lumina straluceste si imparte dorintele in cele ce au Lumina in calitatile lor si cele sunt impotriva ei.

Noe a cerut dezlegarea de pacate (corectarea de Sus), a intrat in arca si s-a ascuns acolo (in calitatea de daruire a Creatorului; el s-a estompat in ea ca un strop seminal in pantecul mamei), in ziua maniei Creatorului (revelatia Luminii Hochma, care separa dorintele in concordanta cu intentiile lor – de primire sau de daruire). De aceea tribunalul nu a avut putere sa-l acuze.

El s-a ascuns in interiorul calitatii de daruire a Celui de Sus, Creatorul. Malchut accede la Bina si se ascunde acolo, asta inseamna sa fii drept, Hasadim – de a urca deasupra egoismul cuiva.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed