Ce inseamna sa studiezi si sa te angajezi in Torah?

Intrebare: Ce inseamna sa te angajezi inTorah autentica?

Raspuns: Asa cum scria Baal HaSulam, practicare Kabalei inseamna a o realiza in sine, a o experimenta. Lumina care ne corecteaza este numita Torah. Este opusa mie si straluceste din afara in propriul meu Reshimo(informatia genetica spirituala). Eu am evoluat din generatiile precedente conform lantului de Reshimot si am ajuns la un Reshimo numit punctul din inima. El se trezeste sub influenta Luminii, si imi da sentimentul ca exista ceva mai inalt decat viata pe care o duc in acest corp.

Toata lucrarea este facuta de Lumina care Reformeaza. Este Lumina care ma trezeste. Initial, Lumina se dezvolta in mine la un nivel animal. Totusi, acum a venit timpul pentru mine sa devin uman.

Eu, insumi, nu sunt capabil sa actionez, deci eu apelez la sistemul de suflete (un grup Kabalist), de la care primesc in plus vointa si importanta Creatorului, adica, incep sa simt importanta Lui si lipsa mea de importanta. Diferenta dintre una si alta creeaza o nevoie aditionala numita  MAN (rugaciune). Eu inalt acest MAN . In principiu munca mea consta doar in asta. Cand inalt MAN – dorinta de a atinge Creatorul, la o intensitate de 10 ori mai mare decat a fost initial ca punct din inima, atunci, asta inseamna ca mi-am facut munca.

Totusi, aceasta nu este inca studiul Torei sau a te angaja in Torah. Pana acum, totul a fost pregatire. Dar acum, Lumina incepe sa ma ilumineze mai puternic. Aceasta este acum Lumina Inconjuratoare-2. Ea ma lumineaza diferit, direct, si pe masura nevoii mele interioare.

Perceperea importantei Creatorului este numita Keter, iar perceperea lipsei de importanta de catre cineva este Malchut. Asta inseamna ca eu acum actionez in concordanta cu scopul de a atinge Creatorul prin directionarea dorintelor mele. Punctele extreme sunt Keter si Malchut. Creatorul si dorinta de a darui sunt deasupra, si eu si dorinta de a primi sunt dedesubt.

Acum, eu percep ca Lumina vine la mine sub alta forma, si incepe sa lucreze asupra calitatilor mele. Imi arata, ce este mai mult sau mai putin important in mine, punand totul in ordine. Adica Lumina Inconjuratoare-2 este bine organizata, si datorita acestei ordini, incepe sa ma reformeze. Asta inseamna ca acum eu studiez Torah, de vreme ce studiez modificarile pe care Lumina Inconjuratoare  le produce in mine.

Din partea a 3  Lectia zilnica de Kabbalah 31.05.10, Introducere in Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed