Ce poate ajuta familiile sa stea impreuna?

Singurul lucru care poate ajuta o familie sa stea impreuna este o societate puternica, care tine ambii soti  impreuna si ii directioneaza catre cresterea spirituala. Pentru ca ei trec amandoi prin stari diferite, ascensiuni si coborari, ei trebuie sa fie o parte a acestei societati si sa inteleaga ca avansarea spirituala este imposibila fara unul sau celalalt. Atunci vor intelege ca este nevoie de un partener. Societatea viitorului va avea o mare grija de casatorii, dar pentru a face asta avem nevoie de o puternica influenta a mediului incojurator.

Am primit deja numeroase lovituri de la Natura pentru a ne face sa intelegem ca este necesar ca noi sa obtinem echilibrul. Trebuie sa stabilim relatii bune intre noi toti. Numai asa vom renaste armonia si vom normaliza Natura, astfel incat caldura, frigul, campurile magnetice si mii de alti parametrii se vor echilibra. Aceasta lume se va simti ca paradisul, chiar la nivel material. Pentru a simti in acest fel, este foarte important sa obtinem echilibrul. Trebuie sa urmam o foarte simpla conditie, unde totul sta in conexiunea comuna la toate nivelel e(mineral, vegetal, animal si uman).

Una din preconditiile pentru obtinerea echilibrului este stabilirea de tipuri de conexiuni corecte in familie. Cabalistii nu ii acceptau pe barbatii neinsurati, ca discipoli, pentru ca un barbat fara femeie este numai o jumatate de corp. Este imposibil de corectat o jumatate de corp. Inainte, aceasta cerinta era extrem de stricta. In zilele noastre, totul este simplificat. Tuturor le este permis sa studieze, deoarece trecem printr-o perioada de tranzitie si nu putem obliga oamenii sa se casatoreasca; este dincole de puterile noastre. Totusi, cred ca va veni repede timpul cand urmatoarea generatie va realiza ca trebuie sa observam ordinea materiala si ca trebuie sa avem o familie pentru a obtine balanta cu Natura.

Numai aspirand catre un scop spiritual putem pastra familia. Egoismul nostru a crescut asa de mult, incat conexiunile material uzuale cu copiii, familii si partenerul de viata nu mai pot conecta oamenii unul de celalalt. Toata lumea are un serviciu, isi poate permite un loc unde sa traiasca si sa fie complet independent. O persoana se simte relativ independenta si in siguranta si nu mai are nevoie de sotia sa, sau copii pentru a o ajuta. Este diferit fata de trecut, unde cineva nu putea supravietui fara o familie. Acum o persoana are supermarket, aparate moderne de uz casnic, si asigurari de sanatate.

De aceea, numai un scop mai inalt poate ridica o persoana deasupra nivelului animal si sa o aduca la nivelul uman (Adam este un derivat al cuvantului similar). Este singurul lucru care face ca o persoana sa fie similara cu Creatorul, sa descopere eternitatea si sa se ridice deasupra vietii si a mortii. Este singurul lucru care poate asigura conexiune spirituala interna intr-o familie. Totusi, nu este inca accesibila pentru toate lumea.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 10.08.10, O Lectie despre evenimentele curente

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: