Cel mai mare egoist

Ca o regula, doar oamenii cu un grad ridicat de egoism studiaza Cabal. In afara de asta, nimic nu ii satisface. Stiinta, tehnologia, artele, relatiile de familie, cariera, pasiunile de orice fel, bani multi…nimic nu le aduce  multumire. Sunt framantati de o intrebare: Care  scopul vietii?

Ei nu cred in religie deoarece deja au depasit acest stadiu de dezvoltare si au pierdut abilitatea de a urma orbeste orice tendinta. Ei nu vad nici o valoare in lumea asta deoarece privesc totul in jurul lor ca o existenta “animal”obisnuita si nimic mai mult

In mod natural, ei nu au o dorinta de a imbratisa pe toata lumea, de a dansa, sau de a face lucruri copilaresti precum “a sta intr-un cerc, a bea si manca impreuna si canta cantece.” Le considera ciudate si aditionale, si au dreptate.

Egoismul lor e peste medie. De aceea ei aspira sa reveleze superiorul; cu toate astea, ei sunt fortati sa se comporte „imatur”si copilareste. Din nefericire nu poate fi facut nimic in legatura cu asta.

Ei se alatura unui grup care se afla deja in proces de avansare si care detine mai mult sau mai putin revelata si inteleasa, medota de dezvoltare. Ei intra intr-un grup care simte, recunoaste si confirma (cel putin studiile) necesitatea de a a se uni pentru a revela proprietatile lumii superioare, prin conexiunea dintre prieteni. Asta din motiv ca proprietatile sferei superioare pot fi descoperite doar in unitate.

Lectia 4 din 11.6.2012 Conventia din Georgia

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: