Cere Creatorului să o facă!

Uităm că nu trebuie să facem altceva decât să cerem Creatorului să o facă! În loc sa ne gândim cum eu să-mi  forțez inima să se deschidă, cum eu să mă conectez cu ceilalți sau cum ceilalți pot să se conecteze cu mine. Totuși, nu ar trebui să ne gândim la asta absolut deloc! Ne imaginăm conexiunea în interiorul minții noastre egoiste, totuși nu este nimic așa cum credem!

Acesta este nivelul Lumii Superioare; revelăm o nouă realitate! Trebuie doar să cerem și asta este tot! Învățăm că totul se întâmplă datorită cererii. Ridicăm rugăciunea, MAN și ca răspuns vine Lumina Înconjurătoare, MAD și corectează totul, în timp ce noi suntem doar prezenți în timpul corecției. Totul vine de Sus și din partea noastră este necesar doar o cerere, o rugă și aspirație.

Problema stă în acest punct: Ne întoarcem către Creator sau încercăm să facem totul independent? Aici este un punct în care facem o greșeală și rămânem împotmoliți pentru mulți ani, incapabili să schimbăm direcția chiar un pic, să înțelegem că acolo nu este nimic decât o adresă, o cerere, o rugă!

Pentru a obține această cerere trebuie să facem eforturi, dar numai pentru a o îndeplini. Dacă încercăm în mod independent să construim sistemul social corect, bazat pe iubire și prietenie, va fi un drum lent care ne va duce la înțelegerea că ne îndepărtăm de scop, că suntem nesinceri, că ne urăm unul pe celălalt și că nu ne apropiem de unitate.

Cabala trebuie să ne ducă la o analiză precisă: Nu încerca să te conectezi cu altă persoană, ești incapabil de asta, ești un egoist și așa este și ea. Numai Lumina Superioară poate să o facă; trebuie să vină și sa ne amestece împreună – numai Ea!

De aceea, nu căuta o conexiune cu ceilalți pentru că este scris soț  și soție și Shechina între ei, adică sunt eu și prietenul meu și Creatorul între noi. Cel ce face pace în Superior va face pace și în noi (Oseh Shalom BeMromav, Hu Yaseh Shalom Aleinu).

De fiecare dată când ne întoarcem unul către celălalt, fără forța care ne conectează împreună, este o adresă falsă. Atunci când ne îmbrățișăm, nu vrem să ne îmbrățișăm sau o facem la nivelul lumii noastre. Cerem cu adevărat iubire, unitate sau prietenie unul de la celălalt? Este numai la nivelul lumii acesteia. Cine dintre noi poate să devină un garant pentru celălalt, sau chiar pentu el însuși? Unde avem tăria pentru asta? Putem doar aspira unul la celălalt prin Cel de Sus, care umple tot spațiul dintre noi.

Dacă îi cerem Lui să umple golul, să ne conecteze împreună și să fie tot timpul prezent printre noi, atunci asta se va întâmpla, și chiar ușor. Știința Cabala este menită să ne aducă la atitudinea corectă, în timp ce noi fugim întotdeauna de ea, fiind înăuntrul naturii noastre egoiste.

Haideți să nu uităm că Nu există nimeni în afară de El! Creatorul face toate acțiunile, dar pentru ca ele să aibă loc noi trebuie să precedăm acțiunile Lui cu dorința noastră. Asta se numește a face un legământ, unde semnăm o înțelegere cu Creatorul: Noi cerem și El îndeplinește.

Similar cum un copil mic merge și îl trage pe adult după el, noi tragem Forța Superioară ca ea să corecteze natura pe care a creat-o; apoi noi vom deveni egali cu Creatorul. Nu putem obține garanția reciprocă sau măcar să ne-o dorim cu adevărat. De îndată ce începem să vorbim de unitate, trebuie să ne amintim de condiția: Israel, Lumina și Creatorul sunt una. Eu, aproapele și Creatorul între noi; numai noi trei împreună vom fi în stare să obținem adevărata conciliere și perfecțiune.

Chiar aspirația de a ne uni în grup ne va aduce repede realizarea că trebuie să ne întoarcem către Creator pentru tot ajutorul!

Din Lecția 8, Convenția Mondiala de Cabala 2010,  11/11/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: