Cortina

De fapt in realitate nu exista urcari si caderi; tu esti singurul care le determini prin perceptia ta. Creatorul reveleaza in tine o dorinta din ce in ce mai mare de a primi placere, iar tu, conform pregatirii, evaluezi ceea ce ti se intampla ca urcari si caderi, asta insemnand ca le percepi conform sentimentelor sau dorintelor tale de a atinge scopul.

Creatorul deschide in mod gradual cortina, dezvelind din ce in ce mai mult si asta este tot ceea ce face El. In schimb tu, trebuie sa determini atitudinea ta fata de ceea ce iti releva. Revelarea este neplacuta pentru ego, deoarece cu cat se descopera este ca si cum Creatorul te trage de urechi in sus pe treptele scarii spirituale.

Evident, inclinatia rea sufera din acest motiv, deoarece Lumina este revelata si este opusa egoului care primeste hrana din intuneric. Totusi, daca doresti sa te unesti cu Lumina, atunci iti doresti asta oricum. Cu alte cuvinte, iti doresti intodeauna oportunitatea de a determina atitudinea ta fata de aceasta revelatie: de a o evalua prin sentimentele tale si conexiunea la scop.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 16.09.10, Care este insemnatatea suferintei in munca

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: