Creatorul de ambele parti ale frontierei

Suntem dezamagiti fiindca suntem incapabili sa ne rupem de coaja nostra egoista (Klipa) si sa ne unim intr-un singur Kli. Am inteles ca exista ceva mincinos intre noi care nu permite inimilor noastre sa ne unim intr-o singura dorinta si sa lasam la o parte corpurile nostre si aceasta lume.

La sfarsit, aceasta coaja trebuie sa ne arate ca suntem fara putere in fata sa. Marea dorinta de a atinge scopul, impreuna cu incapabilitatea  de a o obtine noi insine, ne lasa nicio alta alegere decat de a ne intoare catre Creator.

Pana cand vom deveni total deziluzionati pe propriile noastre puteri si pasionati de dorinta de a atinge scopul, uitam de El. Chiar daca ne-am pune notite peste tot in jur zicand ca este necesar sa-i cerem Creatorului ajutor, tot nu vom avea nevoie de El. Aceasta nevoie vine cand: 1. Dorim asta cu tot ce avem, si 2. Suntem incapabili sa intram in lumea spirituala. Acest lucru se intampla cand incepem sa obtinem si sa realizam faptul ca numai Creatorul ne poate ajuta.

Am primit prima, minunata dezamagire la Conventie, si acesta este un mare castig. Acum trebuie doar sa intelegem ceea ce am primit,  si cand constant ne gandim la asta, intarim senzatia noastra.

Sa ne gandim sa ne intarim dorinta, scotand afara toate componetele sale, si asta ne pregateste sa avansam fara noi probleme prin simpla incercare de a clarifica stadiul in care suntem tot mai mult. Atat e de ajuns. Asa ne vom forma cererea noastra catre Creator, din moment ce nu e nimeni altcineva inafara de El si numai El ne poate ajuta sa ne opunem Faraonului.

Besides, we will understand that the Creator acts in both directions. Pharaoh is also the Creator, but from the other side. It says in the Torah, “Let us go to Pharaoh for I have hardened his heart.” The Creator warns us about this ahead of time, “I am standing on your path. Do you want to break through? Then turn to Me with a request because I am the one who arranged this obstacle for you, and with My help you will break through.”

Pe langa asta, vom intelege ca Creatorul actioneaza in ambele directii. Araonul este de asemenea Creatorul, dar de partea cealalta. Este scris in Tora: „ Lasati-ne sa mergem la Faraon, caci i-am impietrit inima.”  Creatorul ne avertiza de la o vreme: „ Stau in calea voastra. Vreti sa scapati? Atunci intoarceti-va catre mine cu cererea voastra pentru ca Eu am aranjat acest obstacol pentru voi, si cu ajutorul Meu veti scapa.”

It is written concerning this, “My sons have defeated Me.” There is none else besides the Creator, but in order to realize this and demand His help, we need joint efforts, aimed at one goal: How to repel Pharaoh and be born to the Light.

Este scris in legatura cu aceasta: „ Fii mei m-au invins” Nu este nimeni altul inafara de Creator, dar pentru a intelege acest lucru si a-i cere ajutorul, trebuie sa ne unim efoturile, animati de un singur scop: Cum sa-l respingem pe faraon si sa ne nastem in Lumina.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: