Credinta si ratiune

Spre deosebire de lumea noastra unde credinta se cheama un fel de presupunere luata ca fapt, in Intelepciunea Cabalei, credinta inseamna simtirea Creatorului. Credinta este Bina, proprietatea daruirii (influentei). Cand o dobandim ni se reveleaza forta generala care umple lumea. Apoi o simtim, existam in conexiune cu ea si o dobandim. Aceasta se numeste ratiune.

In acest caz, de ce vorbim despre credinta peste ratiune? Cand eu exist in natura egoista am unele cunostinte si opinii.

Pentru a ma inalta la un nivel spiritual, am nevoie de o putere externa care sa ma transforme, si ca rezultat, sa ma ridice la un nou nivel de perceptie peste egoism, la proprietatea de daruire. Aceasta perceptie este numita credinta, forta Bina. Intre timp, cunoasterea noastre corporala, este primita in interiorul nostru, in proprietatea de primire, in Malhut.

Daca am realizat daruirea, credinta, Lumina de Hasadim (Indurare), atunci am devenit umplut cu Lumina de Hohma (Intelepciune) sau ratiune. Deindata ce devin umplut cu ratiune (cunoastere), exist in starea urmatoare, in Malhut.

Inca o data, trebuie sa ma ridic la un grad mai inalt. Cum fac asta? O fac cu ajutorul credintei, puterea de Bina, Lumina de Hasadim, daruirea. Cand am Lumina de Hasadim o simt din nou cu Lumina de Hohma. Si din nou am ratiune (cunoastere).

In acest fel avansez folosind credinta deasupra ratiunii. Aceasta este precis parghia care imi permite sa ma inalt din ce in ce mai mult de fiecare data.

Din Cabala pentru Incepatori „Credinta” 12/24/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: