“Cum descoperă oamenii iubirea adevărată?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Cum descoperă oamenii iubirea adevărată?

Mai întâi trebuie să înțelegem că habar nu avem ce este iubirea adevărată. Până când ajungem la iubirea adevărată, interpretăm iubirea în tot felul de moduri fizice și egoiste, adică în care în primul rând beneficiem de ceea ce ne imaginăm ca iubire.

Iubirea adevărată este însă cu totul diferită. Ea este capacitatea de a aduce beneficii celorlalți, de a simți dorințele altora și de a ne bucura prin împlinirea lor. Obținerea iubirii adevărate se face printr-o natură contrară modului în care definim iubirea în termeni fizici.

Adevărata iubire reprezintă în cele din urmă unirea umanității într-un singur sistem comun. În prezent, experimentăm acest sistem în forma sa opusă, prin lentile egoiste, în care încercăm în mod constant să obţinem beneficiul propriu în detrimentul celorlalți și al naturii și, procedând astfel, simțim un anumit nivel de separare și distanță în atitudinile noastre unul față de celălalt. Urmărind să ne unim, deasupra acestei stări egoiste în care ne aflăm, descoperim respingerea dintre noi și ajungem în cele din urmă la realizarea faptului că trebuie să ne ridicăm deasupra diferențele dintre noi și să formăm conexiuni de iubire adevărată. Cu cât simțim o distanță mai mare între noi, cu atât vom dezvolta o dorință sinceră de a acoperi această distanță cu o atitudine autentică de iubire și grijă.

Adevărata iubire înseamnă deci unirea contrariilor, când ura și respingerea devin acoperite de o umbrelă comună a iubirii. Cu cât ne îndreptăm mai mult spre unitate, deasupra distanței noastre egoiste înnăscute, cu atât vom începe să simțim un nou tip de atmosferă, care intră în viața noastră, oferindu-ne un sentiment de împlinire mult mai complet decât orice altceva de care ne-am bucurat până acum.

Astfel, descoperirea adevăratei iubiri care intră în viața noastră este o deschidere pentru a descoperi perfecțiunea și integritatea existentă în realitate. În loc să simțim viață ca o senzație îngustă și detașată , în calitățile noastre egoiste înnăscute, am „face clic” și am percepe și simți o realitate  asemănătoare cu modul în care funcționează celulele și organele, unde simțim întregul organism din care fac parte. Într-o astfel de stare, am simți fluctuații constante între polii negativ-egoist și pozitiv-altruist al realității, deoarece am acoperi continuu diferențele și diviziunile dintre noi cu o forță de unificare mult mai mare. Ca atare, ne-am simți pe noi înșine într-o lume eternă, în care viața scade și creşte constant.

Când trecem de la modul nostru egoist înnăscut, de a dori să beneficiem noi înșine pe cheltuiala altora, la un mod altruist de a dori să aducem beneficii altora, ne simțim impulsurile egoiste instinctive ca forțe negative, pe care le ridicăm deasupra. Ridicându-ne deasupra ego-ului, simțim forțe de conexiune, dăruire și iubire – forțele pozitive și eterne care locuiesc în natură – și ne completăm reciproc, într-o tendință comună de a face această schimbare.

Această schimbare crucială depinde exclusiv de amploarea unificării noastre, unde ne ridicăm deasupra diferențelor și diviziunilor dintre noi și începem să ni le îndeplinim reciproc. Sentimentul de împlinire reciprocă ne dă un sentiment de viață eternă.

Pentru a descoperi această iubire adevărată, trebuie doar să învățăm cum să ne îmbunătățim conexiunile, să ne completăm reciproc, să ne împlinim reciproc și să ne înlocuim lentilele egoiste acolo unde vedem defecte la alții, cu cele în care simțim orice impuls egoist ca o invitație de a ne uni deasupra diferențelor.

Bazat pe Lecţia zilnică de Cabala cu cabalistul dr. Michael Laitman din 22 decembrie 2020. Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: