Cum Evitati folosirea dorintelor voastre?

Intrebare: Ce inseamna “a evita folosirea unei dorinte”?

Raspunsul meu: A evita utilizarea unui dorinte inseamna ca nu vreau sa o folosesc, si ca ma oblig pe mine la abtinere, sau “imi tin gura”. De exemplu, presupunand ca medicii imi interzic sa mananc dulciuri, atunci am sa ma limitez, chiar daca o fac contrar vointei mele..

Pentru a “evita folosirea unei dorinte” in spiritualitate inseamna, ca am gasit forta in interiorul meu insumi sa depasesc aceasta dorinta, concentrandu-ma pe altceva care conteaza mai mult pentru mine. Eu aleg sa nu utilizez aceasta dorinta; in caz contrar aceasta decizie este fara valoare.

Acest lucru inseamna ca, chiar daca medicii dintr-odata mi-ar permite sa mananc dulciuri, nu voi profita de aceasta permisiune. Acest lucru nu inseamna ca nu vreau sa mananc dulciuri, ci pur si simplu ca nu folosesc aceasta dorinta.

Este greu de explicat, deoarece nu avem aceste tipuri de calcule in lumea materiala, in care toate calculele noastre sunt facute pe un singur plan – placerea de a alege ce este mai important. Dar in Lumea Spirituala calculele se fac pe doua planuri, eu sau Creatorul, si de a decide care este mai important. Eu trebuie sa dobandeasc importanta Creatorului, deasupra oricarei dorinte pe care nu vreau sa o folosesc, si acesta este motivul pentru care nu vreau sa utilizez dorinta.

Cum pot face asta? Eu chem revelarea Creatorului, ii cer forta de a evita folosirea dorintei. Apoi, voi fi capabil sa trec peste dorinta mea si Lumina Creatorului va fi revelata in mine. Dorinta ramane, dar m-am ridicat deasupra ei si nu vreau sa o folosesc. Cu toate acestea, daca vreau sa profit de Lumina, pot recadea imediat in dorinta mea, dorind sa o folosesc, si atunci nu va mai putea fi nimic care sa ma opreasca. Cand Lumina care Reformeaza vine la mine, este ca un magnet care ma tine suspendat in aer. Eu raman in spiritualitate, numai din cauza Luminii care Reformeaza. Ea straluceste si ma atrage, imi permite sa depasesc dorinta mea de a primi placere si sa ma ridic deasupra ei.

Acest lucru inseamna “a evita folosirea dorintei”. Dorinta este acolo, dar eu nu folosesc.

In lumea noastra, facem calcule in functie de caracterul lor practic. Daca am nevoie sa pierd in greutate, atunci eu nu mananc, sau ma abtin si nu folosesc o anumita dorinta pentru ca mi-e teama de pedeapsa. In spiritualitate nu exista decat un singur motiv pentru mine de a nu folosi o dorinta – maretia Creatorului. Si pentru asta, eu transform dorinta mea de primire in daruire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: