Cum pot vedea Lumea Reala?

In esenta, chiar si acum noi reprezentam mai degraba suflete, decit corpuri fizice. Creatorul a creat dorinta de a se bucura, si nu exista nimic altceva inafara de aceasta dorinta. Daca simtim anumite probleme corporale, nu este din cauza faptului ca o realitate separata exista. Exista doar dorinta care se simte e sine intr-un corp fizic. Este acelasi suflet care se simte doar pe sine si doar in interiorul lui. Nu percepe nimic altceva inafara.

Din acest motiv, sufletul se simte pe sine ca existind intr-un corp fizic, aparent inconjurat de alte corpuri similare. Acesta este modul in care ma percep pe mine si realitatea inconjuratoare, din moment ce sint inchis in mine cu egoul meu. Indata ce incep sa dobindesc noi dorinte si sa percep proprietati inafara mea, eu incep sa vad realitatea intr-un mod diferit.

Realitatea pe care o vad in exteriorul meu, este numita „Lumea Superioara”. Cum ies eu inafara mea (din egoul meu) si vad existenta inafara mea? Trebuie sa ma conectez cu celelalte suflete, cu prietenii mei. In interiorul acestei conectari dintre noi, in interiorul unitatii maimari. Noi revelam senzatii comune si manifestari numite „lumea spirituala”.

De aceea, cind citim Zoharul, trebuie sa ne amintim ca noi toti dorim sa revelam Lumina Superioara, pentru a revela tot ceea ce este descris in Zohar. Ni se transmit stadiile si tablourile care vorbesc doar despre conexiunea dintre noi si formele variate ale acesteia. Aceasta este intreaga realitate.

Din a doua parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/15/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: