Cum sa intri in Cartea Zohar

Zoharul, Capitolul VeYechi (Si Iacob a trait), paragraful 376: Oriunde sunt necesare binecuvantari, Creatorul, Malchut, ar trebui sa fie binecuvantat primul. Iar daca Creatorul nu este binecuvantat primul, binecuvantarea nu persista.

Atunci cand citim carti sfinte, citim despre stari prin care vom trece  in viitor. Totusi, noi nu simtim textul pe care Cabalistii l-au scris in aceasta forma.

Este imposibil sa descrii spiritualitatea in orice alt fel, decat folosind cuvinte din lumea materiala. Nu exista cuvinte in spiritualitate. Deci, cum poate cineva sa vorbeasca despre ea? Cum poate cineva sa explice fenomene care nu exista in lumea noastra?

Este necesar sa luam ceva similar din lumea noastra si sa folosim acele cuvinte pentru a descrie spiritualitatea. Oricum, o persoana care nu este in lumea spirituala nu stie ceea ce este descris. Ea pur si simplu citeste.

Cu toatea astea, daca citim despre spiritulitate chiar fara a o simti, dar dorind sa aderam la aceia care au descoperit spiritualitatea si au scris despre ea in cartile lor – Rabbi Shimon si studentii sai, autorii Cartii Zohar si Baal HaSulam, care a adaugat comentariul sau la Zohar, daca dorim sa ne unim cu ei pentru ca dobandirea si forta lor sa ne influenteze, atunci ne vom dezvolta in mod natural ca un copil care isi doreste sa fie langa un adult, sa invete de la el si sa ia tot ceea ce pot de la adult. In acest fel el creste.

De aceea, in timp ce citim Cartea Zohar, trebuie sa fim pe cat posibil apropiati de autorii ei. In spiritualitate, cineva care este aproape inseamna ca are aceleasi calitati; apropierea nu este masurata prin distanta sau proximitate in spatiu. In spiritualitate, sunt considerat apropiat de cineva atunci cand am aceasi calitate, daca sunt similar cu el.

Calitatea autorilor Zoharului este daruirea, in timp ce calitatea noastra este primirea. Atunci cum putem fi mai aproape de ei? Trebuie sa-mi imaginez ca sunt impreuna cu prietenii mei si sa ma anulez inaintea lor. Apoi voi obtine o stare in care suntem toti impreuna intr-o singura dorinta de a ne unii, incercand sa aderam la autorii Cartii Zohar. In acest fel ne apropiem mai mult de stare de unitate care ne influenteaza pe noi. Suntem influentati de starea in care suntem mai conectati unul cu celalalt, cu daruire si cu cei care au calitatea daruirii – autorii Zoharului si textul pe care l-au scris.

Merge chiar daca noi nu intelegem despre ce vorbesc ei, la fel cum copii  isi doresc sa primeasca de la adulti. Apoi, intreaga lor forta si dobandire pe care o pun in acele carti care ne influenteaza pe noi, iar noi incepem sa ne schimbam, ca un copil. Aceasta este munca noastra, care are loc conform cu aceleasi conditii naturale si aceleasi faze ale dezvoltarii ca in lumea noastra. In acest fel avansam.

De aceea, atunci cand citim Zoharul, nu trebuie sa uitam cum sa ne unim cu autorii sai. Apoi vom descoperi intelesul interior, vom intra in Cartea Zohar si vom deveni participantii ei.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 24.09.10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: