Cum să localizam spaţiul spiritual

Răul pe care avem nevoie sa-l intelegem in interior nu este acelaşi egoism care însoţeşte o persoană în viaţa sa de zi cu zi. Răul real devine revelat numai în legătură cu prietenii din grup. Când încerci să te conectezi cu ei, ti se dezvăluie cat de plină de ură şi respingătoare este această idee pentru tine.

Răul este atunci când esti indiferent faţă de unitate, atunci când uiti în mod constant acest lucru. Considera acesta ca fiind răul! Acest lucru se datorează faptului că-ti evaluezi răul in mod egoist, tu-l judeci în funcţie de stomacul plin sau de buzunar, chiar dacă acest lucru nu este rău, ci este pur şi simplu organismul animal. Raul devine revelat doar cand esti împotriva conexiunii, care este locul unde s-a intamplat spargerea.

Realizarea răului în „perioada de pregătire”, începe cu momentul în care începi să tratezi grupul ca locul care are frontiera (ecranul) în faţa lumii spirituale. Primul contact cu alţii este trecerea Machsom-ului, podul care se deschide de la tine spre ceilalti. Când te conectezi cu alţii într-un intreg în prima proprietate, cel mai mic Reshimo (gena spirituala), atunci acest lucru devine revelat ca trecerea în lumea spirituală.

Răul există numai aici, în legătura cu aproapele tău, orice altceva nu este rău, ci doar „punctele slabe” ale corpului animal. Cineva trebuie să-si transfere complet atenţia de la un tratament politicos si o „atitudine inteligentă” spre răul real, unde a avut loc spargerea. În caz contrar, te vei gândi că un lup şi un leu sunt rai şi păsările sunt bune. Suntem obisnuiti sa ne uitam la creatie în acest fel deformat, şi acest lucru ne împiedică să vedem adevărul.

De îndată ce-ti muti atentia la conexiunea cu aproapele tău, localizezi zona spirituală, care se situeaza doar in legătura cu aproapele tău, şi apoi Creatorul devine revelat intre voi.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/2/2011, „Intelepciunea Cabalei şi Filosofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: