Cum sa nu ma mai gandesc la mine

Toti Israel sunt responsabili unul pentru celalalt (Sanhedrin, 27b, Shavuot39)

1. Cheia este sa tii minte ca intre noi (sufletele) este un etern sistem de conexiune. La inceput suntem uniti si fiecare este dependent de celalalt. Nu exista libertate in asta, pentru ca initial suntem interconectati si interdependenti. Mai mult, aceasta detine adevarul nu doar pentru Israel, ci pentru intreaga lume.

2. Daca vrem sa urcam la gradul spiritual de revelare a Creatorului, trebuie sa invatam legea conectarii in aceasta retea si sa o implementam.

3. “Israel” este un grup mic care a decis sa invete legea conectarii avand dorinta direct spre Creator. Numele “Yisrael” inseamna “Yashar-El” sau direct la Creator. In timpurile lui Abraham , exista un grup de Babilonieni care au plecat de la integrare prin separare si distantare fata de vederile ideologice.

Astazi nu este natiunea lui Israel, ci o parte a umanitatii (Babylonul modern) care atinge aceasi decizie. La sfarsit, toata umanitatea isi va atinge scopul.

4. Principala regula in atingerea Creatorului este conditia de Arvut garantia reciproca a grupului .Trebuie intr-adevar sa fim de acord sa o italnim prin procesul numit ,”O sa facem si o sa auzim”. Facem tot ce ne sta in puteri sa facem si consecvent vom auzi sau atinge starea de garantie.

Intalnind aceasta conditie, descoperim conectarea corecta intre noi si devenim un om cu o singura inima. La sfarsit,  Torah, metoda de corectie a naturii umane (egoism), se va revela.

5. In principal, Arvut (garantia reciproca) este un lucru foarte simplu. Primesc de la influenta grupului un asemenea sentiment puternic de certitudine si siguranta incat nu ma mai gandesc la mine deloc. Daca as fi fost un rege, as fi avut bani, vindecatori si armata la dispozitia mea, dar nici una din ele nu mi-ar fi dat o asa siguranta. In orice caz, datorita totalei interconectari a sufletelor, dorinta persoanei este asigurata pentru a fi implinita si la adapost daca toata lumea se gandeste la implinirea ei.

6.Sanatatea si puterea sunt inutile aici; in plus, colegii care garanteaza nu au cu ce sa ma umple. Si totusi, cu gandul colectiv si cu grija, prietenii isi vor deschide canalele pentru Lumina si ma va umple prin ei.

Dorinta sufletului meu va fi satisfacuta; nu va mai simti goliciune si cere implinirea, dandu-mi oportunitatea sa ma ridic deasupra si sa incep sa daruiesc celoralti fara sa ma gandesc la mine. Totusi, aspiratia spre Creator este ceruta ca o pre-conditie, aspiratia spre prieteni este ceruta ca o conditie pentru atingerea Creatorului.

Din lectia zilnica de Cabala 10/8/10, “Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed