Daca Iubirea Este Atat De Importanta, Atunci Ce Mai Asteptam?

Principiul iubirii pentru aproape ca pentru sine este cunoscut tuturor, si totusi exista multe confuzii cu privire la el. Fiecare este de acord ca trebuie sa isi iubeasca aproapele, desi unii vor sa extermine o mare parte a populatiei din iubire, gandindu-se, „ Acei oameni nenorociti! De ar trebui ei sa sufere?” Si este chiar mai vag felul in care acest principiu este reflectat in diferite religii.

In final, ne racim si nu mai suntem ingrijorati de faptul ca nu ne mai iubim aproapele. Educatia noastra si mediul au neglijat complet aceasta intrebare. Prin urmare, este timpul sa ne oprim si sa ne gandim: Este chiar atat de important? Poate este suficient sa le dam copiilor nostri invatatturi despre morala si sa le aratam care sunt principiile elementare dintre adulti? Sau poate iubirea aproapelui ar trebui sa fie in fiecare moment scopul vietii noastre, pentru fiecare si pentru toti impreuna? Ar trebui sa traim doar pentru a dobandi aceasta proprietate cat mai curand posibil?

Intrebarea de mai sus este extrem de importanta. Daca vorbim despre sensul vietii despre atingerea scopului pentru care am venit in aceasta lume, atunci de ce neglijam acest principiu atat de mult? In esenta, noi suntem extrem de departe de a intelege faptul ca acest principiu este legea universala a universului si a naturii. Toate celelalte legi pe care le stim, si in special cele pe care nu le stim, se invart in jurul acesteia.

Daca noi vrem sa ne intelegm pe noi si lumea in care traim, atunci trebuie sa ajungem la legea universala a creatiei. Fara a ajnge la iubirea pentru aproape, noi nu vom putea intelege cine suntem si unde ne aflam. Aceasta este cheia care ne ingaduie sa vedem imaginea intreaga, in mod corect, de a o intelege, de a o simti, de a fi parte a ei si de a o folosi pentru a ne realiza in totalitate.

Dobandind in practica, iubirea pentru aproapele noastru, noi ajungem la proprietatea Creatorului. Toate celelalte legi sunt fatete, expresii partiale ale acestei legi fundamentale a realitati. In mod similar legea gravitatiei poate fi exprimata in moduri diferite, insa ca intreg, ea determina intotdeauna felul in care un obiect este atras catre altul.

Exista un fenomen general si exista cazuri particulare ale sale. Exista o lege a daruirii universale, si pentru noi este exprimata in primul si in primul rand ca principiul social „iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti.” Realizand acest principiu in societate, noi tinem cont de legea universala. Ea ne controleaza, si daca vrem sa ne aranjam bine vietile, trebuie sa aspiram sa o realizam.

Din partea 4 Lectia Zilnica de Cabala 10/27/11, “Iubirea Creatorului si Iubirea pentru Fiintele Umane”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: