De ce a fost interzisa inainte Kabbalah?

Intrebare: De ce au interzis Kabalistii, pana de curand, altora sa studieze Kabbalah?

Raspuns: Au fost mai multe motive pentru care, in trecut studiul Kabalei a fost interzis publicului larg:

  1. Sufletele Israel, care ajunsesera la atingere spirituala, s-au separat de scop, amestecandu-se cu celelalte suflete ramase neschimbate din timpul Babilonului. Sufletele Israel au coborat la nivelul acestei lumi si au devenit similare cu celelalte suflete. Adica, sufletele Israel au trebuit sa coboare la nivelul acestei lumi, de vreme ce amestecul dadea si altor suflete oportunitatea de a deveni corectate.
  2. Umanitatea a trebuit sa treaca prin toate stadiile pana sa atinga completa dezamagire a dezvoltarii egoiste si sa se vada pe sine: goala, inutila, si situata pe pragul distrugerii tuturor sistemelor sale, prin care spera sa atinga fericirea.
  3. Intre timp, fiintele umane au inceput sa se dezvolte interior, intelectual in egoismul lor, si acest lucru ne da posibilitatea sa constientizam forme abstracte care exista dincolo de timp, miscare si spatiu. Am inceput sa vorbim despre asemena lucruri, abia in secolul 20. Desi a fost scris in Cartea Zohar, cu doua milenii in urma, ca Pamantul este rotund (Zohar, Capitolul Va Yikra (Si El a chemat, Paragraful 142), totusi, oamenii au fost arsi pe rug pentru astfel de cuvinte, acum cinci sute de ani.

A fost nevoie de timp, pentru ca umanitatea sa isi dezvolte mintea si sentimentele, pentru a ajunge mai aproape de intelegerea ca, stiinta Kabbalah ne vorbeste despre o dimensiune Superioara. Chiar si acum este greu de inteles, dar generatia viitoare va avea o noua viziune asupra lumii daca noi pregatim fundatia pentru aceasta. Si generatia viitoare suntem noi in noua noastra reincarnare. Apare deja in noi abilitatea de a percepe astfel lucrurile. Actuala dezvoltare a adus pe toti la acelasi nivel, si este posibil sa revelam stiinta Kabalei tuturor in acelasi timp. Oamenii de toate nationalitatile vin sa o studieze.

Totusi, pentru a o intelege cu adevarat, trebuie sa ne unim. In primul rand putem intelege si simti despre ce anume vorbeste Kabbalah prin intermediul mintii noastre egoiste si a sentimentelor. Dar atunci incepe realizarea, si este perceputa doar prin unificarea sufletelor. Unificarea da nastere unui nou organ de perceptie: sufletul. Daca ne unim, includerea reciproca ne va da fiecaruia sufletul propriu pentru a percepe Lumea Superioara.

Daca Baal HaSulam nu ar fi primit calauzire Superioara, nu ar fi dezvaluit stiinta Kabalei. Un Kabalist este in contact cu Creatorul si respecta ordinele Lui, servind ca legatura intre umanitate si Creator. De aceea, decizia Kabalistilor de a ascunde sau de a dezvalui stiinta Kabalei a venit din necesitatea evidenta (lor), a legaturii intre Lumina Superioara si pregatirea dorintelor oamenilor pentru corectie si perceptie.

Si astazi sunt cateva restrictii. Exista o oportunitate de Sus, de a deschide larg abundenta intelepciunii Superioare.  Totusi, oamenii nu sunt pregatiti pentru asta. Simt opozitie la noile informatii. Aceasta pentru ca este opusa egoismului si nu este dorita. Pentru acest motiv, exista o lege in Kabbalah: Dorinta trebuie sa preceada implinirea. Prima noastra sarcina este sa cream vasul spiritual. Intre timp, Lumina Superioara este deja gata sa fie revelata in el.

Din a treia parte a Lectiei zilnice de Kabbalah, 7.06.10, Introducere la Studiul celor Zece Sfirot.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: