De ce ai nevoie de această problemă?

 Baal HaSulam, „Pacea:” Îngerii l-au întrebat pe Creator: „Ce este omul, ca să Te gândești la el?  Și fiul omului, de-l cercetezi? De ce ai nevoie de această problemă? „…

Este o alegorie despre un rege care a avut un turn umplut cu lucruri bune, dar fără oaspeți. Ce plăcere are un rege în turnul său plin?

 „Îngerii” sunt esența forțelor naturii, cum ar fi gravitația, forța electrostatică, magnetică, etc. Și întrebarea lor este clară, „Dacă toată realitatea este forța Ta, adică, manifestarile Tale în fața materiei dorinței, atunci cum beneficiază această materie de tot ceea ce faci cu ea, mutând-o de la stare la alta? ”

Creatorul răspunde, „Vreau să creez un om – o astfel de fuziune de elemente, o astfel de combinație de elementele de bază, astfel încât legătura lor să producă ceva nou, care nu este consecința Mea directă.”

Gradul uman (Adam) este mai presus de „îngeri”- mai presus de legile naturii, care nu lasă loc pentru libertatea de voință. Ființa umană stă deasupra lor; ea este capabilă de a alege liber. „Îngerii” nu înțeleg creația Sa, deoarece ei sunt doar forțele Creatorului care acționează în creație. Și totuși, în asta, în derivatele Lui, legile imuabile subordonate, este revelat un punct deosebit de libertate .

Acesta provine de la Creator și vine la ființa creată. Asta înseamnă că în această creație, El creează ceva autonom, independent – în primul rând de la Sine …

Dar cum? Poate o dorință independentă, separată de El, opusă Lui, și egală în putere, să se confrunte cu Creatorul? La urma urmei, acest lucru va duce la un conflict, la un accident, la „dezastru.” „Îngerii” nu înțeleg cum Creatorul cel bun care face bine poate permite acest lucru.

Și Creatorul le-a zis că într-adevăr El a avut un turn plin de lucruri bune, dar numai această umanitate a fost invitată în el.

Cu alte cuvinte, doar cu condiția că, dacă oamenii ar trece prin probleme și necazuri, care îi vor încuraja să se gândească și să obțină o dorință independentă, ei vor putea să ia parte la ceea ce El a pregătit pentru ei.

Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Cabala 19/7/13, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed