De La Un Punct La Creator

Zohar-ul ne povesteste despre modalitatile in care ne conectam, care creaza vasul perceptiei. Prin conexiunea noastra in diferite moduri, noi il descoperim pe Creator. Creatorul nu are nici forma si nici imagine. Forma sa este extensia si modul in care ne conectam. Daca ne conectam, noi dobandim atributul Creatorului, forma Sa.

La inceput Creatorul a fost revelat in punctul de inceput al creatiei – Malchut al Ein Sof (Infinitatea). Acolo nu exista conexiune ci doar un punct, o dorinta. Apoi aceasta dorinta s-a dezvoltat sub influenta Luminii si a primit toate atributele sale. Insa era in continuare una, pana cand in toate atributele opuse a aparut opozitia Luminii.

Prin conexiune, noi descoperim formele Luminii, formele Creatorului. Prin urmare, a fi conectati inseamna de asemenea sa aderam la Creator cu atributele iubirii si daruirii.

Calea prin care ne conectam este forma Creatorului pe care o descoperim. Intensitatea conexiunii noastre este nivelul la care il descoperim pe Creator. Creatorul este revelat prin conexiunea dintre noi.

Dorinta este aceeasi dorinta care a fost prima creata, ca o dorinta specifica. Lumina s-a sfaramat in multe dorinte separate. Prin conectarea lor noi descoperim Lumina de 620 de ori mai puternica calitativ decat inainte. Noi descoperim gandul, mintea, gandul creatiei.

Din partea a 2 a Lectiei Zilnice de Cabala 23/05/2012, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: