Definiţia corectă a Forţei Divine

Efortul care trebuie făcut pentru a intra în lumea spirituală este dincolo de puterile unui om. Este ca şi cum ar ridica o greutate de o tonă. O persoană nu poate face, desigur. Dar, dacă 50 de prieteni vin să ajute, fiecare ridică 20 kg şi totul este posibil.

Munca Creatorului este aranjată în acelaşi mod. Acest lucru se face intenţionat, pentru ca o persoană să aspire la calitate şi nu cantitate, astfel că ea nu va fi doar atrasă de Creator, ci va tânji cu adevărat după El, pentru forța unică. Această forţă unică nu poate fi atinsă decât dacă mai mulţi oameni se conectează pentru a atinge acelaşi obiectiv. Prin urmare, conexiunea ne ghidează în direcţia bună.

O persoană avansează prin garanţia reciprocă, angajament reciproc şi prin măsura interesului pentru Creator în funcţie de preocuparea lui pentru prieteni, în contrast cu  preocuparea de ea însăşi, familie şi de cei care o înconjoară. Deci, persoana previne dominarea gândurilor străine şi, dacă ele apar, este doar pentru a le clarifica şi separa de ele.

Totul este aranjat astfel că nimic nu poate fi făcut de unul singur.  În cazul în care o persoană descoperă asta, atunci, în acel moment, începe să avanseze. Cheia este de a simţi propria slăbiciune şi necesitatea de a folosi mediul înconjurător. Atunci ea este pregătită pentru garanţia reciprocă şi defineşte Creatorul, Forţa Divină, diferit, acceptând că unitatea şi conexiunea se bazează numai pe alte persoane care sunt conectate într-una singură.

 

Pregătirea Cursului zilnic de Cabala, 20.02.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: