Deschizand Canalul catre Inima

Pentru a obtine Zohar-ul, o persoana trebuie sa deschida un canal care conduce spre inima. Si tendinta de a-l intelege cu mintea este data pentru ca noi sa rezistam si sa dorim ca Zohar-ul sa fie relevat in inima. Altfel nu va lucra.

Este necesar sa facem o deschidere in inima astfel incat textul Cartii Zohar sa fie simtit in dobandirea interioara, in dorinta, mai degraba, decat in mintea externa, unde cineva conecteaza cuvinte unul de altul. De fapt, imaginea externa pe care cineva si-o imagineaza in minte, retine intelesul cuvintelor si construieste conexiuni logice intre ele si nu permite o constanta aspiratie de a simti Zohar-ul.

O asemenea abordare este sortita esecului. O persoana primeste satisfactie din faptul ca i se pare ca a conectat cateva lucruri in minte si problema este rezolvata pentru ea. Nu mai are niciun regret sau dorinta ramasa pentru a simti si obtine. Invata definitiile externe (pe care le poate intelege) din Carte, si construieste un Lego din ele, conectandu-le una de alta.

Totusi, numai daca o persoana simte ce este scris in Zohar si doreste sa conecteze senzatiile, poate sa se uite la cuvintele din text si sa conecteze senzatiile conform acestor cuvinte. Daca nu este nicio senzatie, mai bine sa nu activeze mintea si doar sa astepte sa fie afectata de forta minunata (Sgula) care este continuta in Cartea Zohar.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 11.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: