Despre nevoia de diseminare a Stiintei Kabbalah

Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot, Paragraful 5: Acum veti intelege ce este scris in Zohar. Cu aceasta lucrare, Copiii lui Israel vor fi salvati din exil. De asemenea, in multe alte carti, este scris ca doar prin raspandirea in mase a intelepciunii Kabbalah vom obtine completa rascumparare.

Inteleptii au spus de asemenea, Lumina din ea reformeaza. …Atat individul cat si poporul nu vor duce la indeplinire scopul pentru care au fost create, cu exceptia atingerii internalitatii Torei si secretelor ei. …In consecinta, extinderea intelepciunii si venirea lui Mesia al nostru sunt interdependente.

Altfel spus, este imposibil pentru noi sa atingem corectia fara diseminarea stiintei Kabbalah. O persoana este construita in asa fel incat el este incapabil sa conecteze Lumea Superioara pe cont propriu, pentru ca este opus acesteia. El poate face aceasta doar artificial.

Noi existam in aceasta lume, cu o dorinta egoista prin care dorim totul pentru noi insine. Dar in aceasta dorinta este posibil ca o mica dorinta egoista – pentru Lumea Superioara, punctul din inima – sa se trezeasca. In inima noastra, adica dorinta acestei lumi,  noi simtim goliciunea si deziluzia. Dar in plus fata de senzatia de goliciune din lumea noastra, punctul din inima se trezeste in noi, vaga aspiratie, care tanjeste dupa ceva mai inalt.

Impreuna, aceste doua dorinte – goliciunea acestei lumi si aspiratia pentru Lumea Superioara – sunt pregatirea pentru perceperea Lumii Superioare. Aceasta este cel mai mult, din ceeace poate primi in sine in aceasta lume, persoana, pentru a continua avansarea spirituala. El primeste restul din afara, prin mijloacele artificiale din aceasta lume: grup Kabalist, profesor, carti de Kabbalah. Aceste mijloace au fost pregatite pentru noi de Sus, si aceasta oportunitate nu exista in lumea noastra.

Rezulta ca un embrion al viitorului, punctul din inima, este prezent intr-o persoana. In afara acesteia apare embrionul viitoarei dezvoltari: grupul, profesorul si cartile. Prin acest mediu o persoana se conecteaza la lumea spirituala.

Abraham a revelat aparitia in om, a: un punct in suflet si mediul (cartile, profesorul, si grupul). Aceasta permite cuiva sa atraga Lumina din lumea spirituala, care dezvolta sufletul, din acest punct. Odata ce sufletul se dezvolta, o persoana este capabila sa acceada in spiritualitate.

Punctul si mediul constituie mica noastra stare spirituala, sparta, adica a devenit egoista. Prin folosirea lor suntem capabili sa corectam punctul – embrionul egoist al sufletului spart.

De aceea diseminarea stiintei Kabbalah este absolut necesara, de vreme ce, fara ea, nimeni nu ar sti ce sa faca si cum sa dezvolte embrionul sufletului, punctul, cu ajutorul mediului (cartile, profesorul, si grupul). Cand am dezvoltat si corectat acest punct, atunci percepem in noi insine lumea spirituala.

Din partea 4 Lectia zilnica de Kabbalah 30.06.10, Introducere la cartea Copacul Vietii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed