Dispozitivul de ghidare spirituala

Grupul este materia in care lucrez. Este locul sau laboratorul unde imi implementez toate actiunile mele. Este, de fap, un dispozitiv de ghidare care ma ajuta sa stau atintit spre scop. Altfel, nu as fi in stare sa-l vad.

Sa presupunem ca trebuie sa lovim o tinta cu un tun. Cum o poti lovi, daca nu vezi tinta? Ce te-ar ajuta sa nimeresti punctul exact? Ai avea nevoie de un observator din afara, care vede totul de pe margine (exterior), ca o a treia forta care te ghideaza.

Care este a treia forta in cazul nostru? Creatorul este ascuns de mine si sunt departe de El. De aceea, pentru mine este construit un turn de observatie sau un dispozitiv de ghidare numit grup. Daca ma unesc cu el si tintesc scopul prin intermediul lui, sigur voi atinge tinta.

Trebuie sa tin cont de multe conditii, cum ar fi distanta, directia vantului, si asa mai departe. Gasesc toate acestea in grup. Este destul de greu sa lovesti o tinta in lumea materiala, dar si mai greu in lumea spirituala, unde exista un numar infinit de conditii de care nu sunt constient.

Intregul sistem este ascuns de mine. Mai tarziu, imi dau seama ca, de fapt sunt angajat intr-un gigantic si foarte complex sistem, ca un copil al carui planset ii face pe toti din jurul lui sa alerge si sa determine fabrici intregi sa lucreze pentru a-i furniza scutece si mancare speciala pentru copii.

Ne angajam in mediul inconjurator in aceasi maniera, nestiind ca o facem. Conexiunea mea cu Creatorul este rupta, dar construind o conexiune cu mediul inconjurator, Il voi lovi (voi atinge tinta, scopul), fara niciun dubiu, deoarece El devine relevat in aceasta conexiune.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 18.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed