Exemple de la Cel de Sus

Creatorul este dezvaluit prin diferite forme de daruire, dar devine revelat in noi, in dorinta de a primi. Altfel nu am simti aceste forme. Ele vin de sus, dar trebuie sa le acceptam si devin similare cu cele de jos, de la sfarsitul nostru.

Asta face toata diferenta. Avem un exemplu similar in lumea noastra cand intelegem, vedem, simtim si gustam ceva, dar apoi trebuie sa il copiem in noi. Este o mare munca continuta in asta. In lumea spirituala Ima coboara partea ei de de jos in Zeir Anpin si ii da un exemplu cu Lumina Reflectata (Ohr Hozer). Cand cel de sus actioneaza in acest fel, cel de jos nu poate sa cada pentru ca are un exemplu de-a gata.

In acelasi fel, le dam copiilor mici exemple testate, sigure, care ii ajuta sa nu faca greseli. Dar cand un copil vrea sa imite ceea ce i-am aratat in felul lui, atunci asta este deja o problema. El face o greseala si vede ca intai trebuie sa obtina putere si intelegere.

In mod analog se intampla si in lumea spirituala. Chair si asa Creatorul ne da exemple si chiar daca toate nivelele vin de Sus, vin in forma opusa. Le lipseste efortul nostru, conectat la dorinta si intelegere, insemnand eforturi in inima si in minte.

Doar adaugand efortul la dorinta si minte intelegem ca exemplele date de cel superior, intorcand-le astfel de la intuneric la Lumina. De fapt la inceput sunt cufundate in intuneric pentru noi, pentru ca simtim ca nu putem face asta singuri. Rabash scrie despre asta in articolul “Implicarea calitatii milei in judecata.”

Creatorul este numit “intelept” pentru ca El are Lumina Hochma si toate fortele necesare. Persoana care ia exemplu de la Creator se numeste “studentul inteleptului” pentru ca el copiaza forma Creatorului de a darui.

Totusi, trebuie sa intelegem ca asta nu este doar sa copiezi o actiune. Pentru inceput trebuie sa fim de acord cu aceste forme pentru ca este ceva ce nu vrem deloc. Daca suntem de acord cu asta, insemnand sa ne restrictionam intr-un anume fel si sa cream un spatiu in noi unde se pot manifesta, apoi suntem gata sa percepem aceste forme in dorinta noastra de a primi placere, si apoi sa intelegem cum sunt facute si sa le multiplicam. Asta insemna sa vorbesti despre studiu in ciuda dorintei noastre, impreuna cu dorinta si mintea, pana cand vedem cum putem exprima si intelege in practica asupra noastra exemplul Creatorului.

Un lung sir de actiuni sta intre dorinta de a primi un exemplu si a-l aduce la viata. Si totul se numeste « munca Creatorului » pentru ca folosim exemplul pe care il primim si il realizam singuri cu ajutorul fortei si intelepciunii care de asemenea vine de sus.

De-a lungul intregului proces trebuie doar sa avem dorinta de a avansa – dorinta de a primi de la mediu.
Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 3/2/11, Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: