Exista viata fara ecran?

Lumina Inconjuratoare (Ohr Makif) si circularul Kelim (Kelim de Igulim) sunt mijloacele pe care le folosim sa avansam si sa trecem din stare in stare in spatiul spiritual. Ce diferentiaza Kelim circulare (dorinte, vase) este ca sunt lipsite de ecran (Masach) si nu isi indeplinesc sarcina de Zivug de Hakaa (asociere in timpul activarii) pana la masura asemanarii lor cu Lumina. Doar ecranul aduce asemanare, conectare cu vasele datorita careia Kli (vasul) arata inspre ce directie sa mearga.

Totusi, de-a lungul timpului, un Kli circular nu are un ecran care sa ii aranjeze dorintele in linie, de sus in jos pana la asemanarea lor cu proprietatea de a darui. Si totusi, vasele fara ecran traiesc de asemenea, se misca si se transforma sub influenta Luminii Inconjuratoare.

De fapt, cum am putea avansa din lumea noastra printr-o intreaga perioada de pregatire catre Machsom si intrarea in realitatea spirituala fara ca Lumina Inconjuratoare sa ne afecteze? Ce dispozitiv folosim? Pentru ca noi de fapt nu avem acel ecran. Asta inseamna ca vom fi lasati la voia intamplarii a evenimentelor si sortii?

Pe de alta parte, daca Kelim inca graviteaza pe langa ecran si daca punctul lor din inima se trezeste si le da primul impuls inspre corectie, adevar si devin motivul efectului Luminii Inconjuratoare. Aceasta Lumina activeaza conform cu eforturile inspre Kli, dorintele si cererile sale, indiferent cat de necugetate sunt. Intr-o maniera asemanatoare, copii nu stiu inca exact sa evolueze dar continua sa creasca si sa se dezvolte chiar si asa. Toate acestea se intampla in timpul impactului cu Lumina Inconjuratoare.

Am fost condus inspre grup, si arat bine in ochii prietenilor mei. Neavand intelegere sau putere, inca nu prind tot ce se intampla dar simt ca este important pentru mine.

Pana cand o persoana intra in lumea spirituala, ea nu stie daca traieste sau nu, cum traieste si ce il hraneste. Nu avem nici o idee ce este status quo pana cand venim sa cunoastem Creatorul la cel mai mic grad.

Asadar, suntem ghidati de Lumina Inconjuratoare. O atragem si dorim ca ea sa ne afecteze. In intuneric, fara ecran, intentia de darui, in intentia egoista Lo Lishma care inevitabil deriva din spargerea lor, totusi gravitam inspre Lishma, daruirea. Tematori si lipsiti de dorinta si cu toate acestea nu o mai ignoram.

Intr-o astfel de situatie suntem afectati de Lumina care este asociata nu cu o linie ci cu un cerc: mediul care include prietenii si unde muncim.
Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 11/15/10, Beit Sha’ar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: