Fata In Fata Cu Vantul!

Noi am fost creati ca un suflet colectiv si suntem toti interdependenti. Insa, Lumina superioara duce vasul colectiv la  spargere, iar apoi aceste bucati de piese cad din ce in ce mai jos, se sparg in bucati mai mici, si devin din ce in ce mai indepartate unele de altele.

Si atunci cand ajung la fund, incep sa se trezeasca, din adancimea caderii. Aceeasi Lumina care le-a forta sa cada incepe sa le trezeasca si sa le uneasca la loc.

Urcarea este compusa din mai multe stadii si are loc in primul rand la gradul mineral, vegetal, si animal, acolo unde vasul opereaza inconstient, fiind complet inrobit de Lumina. Insa, la nivelul uman, noi trebuie sa revelam propria noastra dorinta.

Dorinta exista in fiecare si este creata de Lumina „prin absenta”, ca o amprenta inversa a Luminii. Si dorinta este cea pe care ar trebui sa o dezvoltm in noi. Aceasta dorinta este adevarata „creatura” care devine constienta si isi adauga intentiile, eforturile, si iubirea.

Toate acestea nu vin ca un raspuns direct al influentei Luminii; ci, mai degraba, sunt rezultatul propriei cautari a vasului. Cu siguranta, Lumina actioneaza aici, desi intr-un mod ascuns, insa aici este nevoie de ceva in plus din partea vasului care s-a dezvoltat pana la ultimul stadiu, al patrulea. Acest plus este propria noastra dorinta si iubire.

Pentru noi, dorinta noastra de unire este exprimata prin munca impotriva dorintei egoiste.Noi nu simtim rezistenta ego-ului in nimic altceva, decat referitor la legatura dintre noi in grup, de a ne anula inaintea fortelor sale pentru a ajunge la proprietatea daruirii totale pe care le traim intre noi, ceea ce se numeste revelarea Creatorului.

Daca o persoana se indreapta pe aceasta cale, care este numita „Israel, Tora, si Creatorul sunt una,” in acest efort, ea reveleaza rezistenta egou-lui sau spre corectie. Insa, ea ar trebui sa continue prin toate mijloacele si sa incerce sa se reveleze in sine cel putin unele dorinte pentru  unire.

Este asemenea unei barci care nu poate naviga impotriva vantului. Totusi exista panze speciale care o ajuta la a naviga in zig zag, sub forma unei curbe crescande si descrescande, si astfel avansam- impotriva vantului.

Astfel ar trebui sa se comporte ca si cand descopera ca este incapabila sa mearga impotriva ego-ului sau, care impiedica lipirea lui de grup pentru a se anula inaintea acestuia si sa reveleze proprietatea daruirii generale in acesta. Insa, ea este capabila sa faca asta prin mijloace indirecte, auxiliare.

Aceste mijloace auxiliare sunt numite mediul pe care persoana il construieste astfel incat sa il influienteze. Mediul va deveni panza care il va conduce in zigzag impotriva vantului- si astfel vom avansa!

Din partea 1 Lectia Zilnica de Cabala 9/21/2011, Shamati #232

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: