Fiecare nivel spiritual este o renastere

Corectia noastra are loc pe doua nivele: frica si iubirea. Aceste doua stadii devin realizate in noi daca Lumina corecteaza dorintele noastre. Aceasta inseamna ca noi trebuie sa aspiram catre corectii dar noi nu le realizam pe cont propriu. O asemenea abordare difera drastic de ceea ce suntem noi suntem obisnuiti in aceasta lume. In lumea noastra depinde de mine sa caut forta si cunoasterea de care am nevoie pentru a-mi indeplini planurile. Pentru spiritualitate, cu toate astea, trebuie sa caut puterea si cunoasterea cu care voi fi pregatit pentru ceea ce Lumina va realiza in mine.

Pe calea spirituala, intreaga noastra pregatire tinteste catre creatia noastra. La fiecare nou nivel ne pregatim pentru o renastere, astfel ajungand sa cunoastem actiunile Creatorului si sa lucram cu El ca partenerul Lui. Noi ne pregatim pentru nastere iar El ne creaza  iarasi si iarasi. Prin acest proces si prin actiunile Sale ajungem sa i-L cunoastem mai bine.

Clar, pe aceasta cale noi nu atingem esenta actiunii care ne creaza. Posibil ca la sfarsitul tuturor corectiilor si dupa dobandirea unui grad perfect vom intelege cum opereaza Creatorul.

Dar acum, munca noastra consta in pregatire. Aceasta pregatire ne permite sa atingem si sa simti Creatorul si munca Sa. Cu toate acestea, din aceasta ciocnire trebuie sa extragem exact ce e necesar pentru pregatirea urmatoarei nasteri. Astfel avansam de la un nivel la urmatorul si acesta este singurul lucru care ar trebui sa ne priveasca.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Kabbalah, „ Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: