Fii Un Om Nou In Fiecare Clipa

Este greu de simtit si de inteles ce este sufletul, desi Kabalistii ne spun ca sufletul este o parte din Creator care este calitatea de a darui. Cand dorinta de a primi placere isi asuma forma daruirii ea incepe sa lucreze ca o dorinta de daruire. Ca rezultat, el se simte asemanator Creatorului atata timp cat este o parte din El.

De fiecare data cand simtim o schimbare inauntru, avem un suflet diferit. In timpul fiecarei actiuni de fuzionare a noastra cu Lumina, douazeci si cinci de Partzufim spirituale noi, sau suflete, sunt nascute. Deci cum este posibil sa ne identificam pe noi insine in Lumea Spirituala? In acesta lume materiala noi ne identificam pe noi insine prin tot ceea ce in mod curent percepem ca fiind al nostru, cum ar fi parti ale corpului nostru (brate, picioare, cap si asa mai departe). Atata timp cat suntem in viata, acelasi corp ramane cu noi si azi, si maine, si poimaine, si asa mai departe.

Atunci ce este “al nostru” in Lumea Spirituala? Ce ramane cu noi de la starea anterioara daca vom primi constant zece Sfirot noi, si inca un Aviut nou de dorinta, cu noi calitati, cu ecran nou si cu Lumina noua? Exista ceva care ramane in scopul de a simti ca exista un “noi” inainte de nasterea altor suflete?

Adevarul este ca, in spiritualitate – in fiecare zi si in fiecare clipa – esti o persoana noua. Este invers decat in viata noastra materiala. In spiritualitate, totul este in mod constant reinnoit, cu exceptia punctului initial din inima.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: