Forta din afara

Dezvoltarea noastră poate fi împărţită în două părţi:

1. Toate fazele inevitabile când oamenii sunt capabili să se multumeasca cu viaţa lor şi cu acţiunile în limitele lumii noastre.
2. Faza când o persoană înţelege că nici unul dintre mijloacele pe care le are la dispozitie nu mai sunt eficiente şi el trebuie să atingă rădăcina.

Apoi, tot ce e extern se îndepărtează în fundal, aşa cum este scris, „Creatorului nu-i pasă de modul în care tăiaţi un animal de sacrificiu -. De la gat sau de la ceafa.” Cu alte cuvinte, nu există acţiuni în lumea noastră prin care cu adevarat putem atinge pe Creator. Prin urmare, trebuie să găsim un mijloc nou, complet diferit – Lumina care reformeaza. Datorită acestei forţe, vom începe să ne dezvoltam.

Există o delimitare foarte clara aici:

– Fie suntem în lumea noastră şi folosim atributele sale pentru că dorinţa noastră este numai aici, şi avem dorinta de a primi ceea ce lumea aceasta are de oferit şi, în plus, sperăm pentru ceva mai mult după moarte;
– Sau vrem să descoperim un nou sens în această viaţă, care nu este prezent în lumea noastră – Lumina care reformeaza, o forţă nouă, speciala, care ne deschide şi începe să aducă la lumină dorinte complet noi şi împliniri în noi, care sunt complet diferite de tot am stiut pana acum.

Eu trăiesc ca o persoană din lumea noastră – cu o familie, loc de muncă si relaţii sociale, cu toate cunoştinţele şi sentimentele mele, dar această persoană nu este în nici un fel in legătură cu ceea ce se formeaza in interiorul meu sub influenţa Luminii care reformeaza. Aceasta dezvoltă sufletul din mine, parte a Creatorului de deasupra, imaginea divină pe care o ating şi de o construiesc in interiorul meu, care participă la proces împreună cu Lumina. În acest caz, ceea ce a fost înainte se numeşte „nivelul animal”, in timp ce noua parte este numita „om” (Adam), deoarece este similar (Dommeh) Creatorului.

Acesta este motivul pentru care acţiunile externe nu conteaza. Doar un singur lucru mă poate ajuta – sa atrag Lumina care reformeaza. Nu există nici o altă forţă care să mă ridice de la nivelul animal la gradul omului. Singurul lucru necesar aici este o forta din afara  şi intreaga metoda cabalistica are drept scop numai asta.

Din partea a 5-a a Lecţiei zilnice de Cabala 7/6/11, Matan Tora

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: