Garantia Reciproca Este Ceva De Invidiat

Intrebare: Ce ar gasi de invidiat o persoana, care se gaseste intr-o societate aflata in garantia reciproca?

Raspuns: Persoana va simti invidie fata de oamenii din jurul sau care au ceva ce ei ii lipseste. Ei se bucra de viata lor, de relatiile lor, in timp ce persoana nu are acest tip de relatii si nu se bucura de viata.

In cele din urma vorbesc despre dorint si placere. Daca are loc un miracol si atitudinea voastra fata de cei de langa voi se schimba, veti percepe o lume eterna. Veti simti ca ar trebui sa traiti si in acelasi timp sa primiti de un miliard de ori mai mult decat ati primit in aceasta lume. Intreaga lume se hraneste din scanteia care a creat-o dupa ce s-a spart din lumea superioara. Toate placerile de aici sunt de fapt o scanteie a Luminii superioare, pe care o veti revela in lumea spirituala.

Este imposibil sa o transmiteti; insa o persoana realizeaza treptat ca exista un imens beneficiu in asta: sunt eliberat si ies din mine, nu sunt niciodata bolnav, ma ridic deasupra vietii si mortii. Sunt complet scufundat in infinitate, in infinita implinire, si perfectiune. Si tot ce trebuie sa fac pentru a ajunge la asta este sa ma schimb in interior de la modul „pentru mine” la modul pentru altii”.

In realitate, o persoana sufera mult in viata sa fara a realiza. Noi am devenit deja obisnuiti cu graba constanta, presiunea, diferitele responsabilitati, si frici. Este cu adevarat posibil sa traim fara ingrjorari, limitari, si griji? Noi nu stim ce inseamna sa fim liberi, atunci cand intreaga bunatate se afla in fata noastra si nimic nu ne limiteaza.

Daca am putea doar sa ii facem pe oameni sa vada ce pot sa dobandeasca in comparatie cu viata prezenta, ei ar vedea ca se afla in cea mai rea stare, in cea mai rea lume, pe cont propriu. Si ca sunt liberi sa iasa, tot ce trebuie sa faca este sa isi mute atentia de la „pentru mine” la „pentru noi”. In final, totul depinde de diseminarea noastra, de „agitatie”, asa cum a spus Baal HaSulam.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 10/18/2011, “Pacea in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: