Gasirea liniei de mijloc e cea mai mare sarcina a noastra

Daca daruiesti mai putin decat esti in stare, atunci nu e daruire. Asa se construieste linia de mijloc. Ea nu poate sa apara decat daca exista o masura precisa de daruire maxima.

Linia de mijloc nu exista initial, iar noi nu ii cunoastem masura, dar ea constituie intreaga “fiinta umana” in interiorul nostru. Trebuie sa cream aceasta fiinta umana, pentru a fi egala Creatorului. Si atunci, cum construim si cum cream linia de mijloc dupa chipul Creatorului, daca ea trebuie sa constea din doua forte: barbat si femeie, dreapta si stanga? Nu stim ce este aceasta conexiune sau ce forma ar trebui sa aiba aceasta creatura numita „om”. Atunci cand se naste, va fi numit “sinele” nostru. Dar inainte de asta, e ca si cum nici nu am exista.

Nu putem sa stim nimic din toate astea dinainte, pentru ca nu Il vedem pe Creator. Atunci cand terminam aceasta lucrare si construim exact zece Sfirot, nu noua si nu unsprezece, atunci rezultatul va fi numit Creatorul – “Vino si Vezi” (Bo- Re). Ne vom dezvalui pe noi insine si pe Creator impreuna, pentru ca o persoana nu poate fi dezvaluita fara Creator, iar Creatorul nu poate fi dezvaluit fara om; ei pot sa existe doar impreuna.

Nu avem niciun exemplu sau imagine despre ce este linia de mijloc. Trebuie sa o cautam si sa o cerem, ca sa incepem sa gasim exemplele si conexiunea. Asa incepem sa vedem jocul pe care il joaca Creatorul cu noi, trezind in noi diferite sentimente; este modul Lui de a ne da indicii, sa ne ajute sa gasim linia de mijloc.

Altfel, nu vom fi capabili sa o intelegem; putem sa gasim linia de mijloc doar cautand-o si incercand sa ne-o imaginam, pe cand ne aflam in intuneric. Asta e toata arta si lucrarea construirii “Templului” – manifestarea imaginii Creatorului la toate nivelurile dorintei noastre: neinsufletit, vegetativ, insufletit si uman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: