Înapoi la şcoală

Întrebare: Referitor la crize, lumea începe să realizeze necesitatea unirii. Este aceasta o dorinţă mai înaltă, raportată la dorinţele anterioare?

Răspuns: Nu, nu este. Este despre apropierea poziţiilor noastre, iar ca efect ne va ajuta să ne conectăm între noi. Într-adevăr, această conştientizare este simţită mai puternic cu fiecare zi ce trece. Oamenii de ştiinţă, sociologii, psihologii, chiar şi politicienii vorbesc despre asta. Dar, până în prezent, problema este reduce la specialişti de elită care se ocupă de problemă.

În principal, e clar că problema de bază în lume este inabilitatea noastră de a fi împreună, de a ne înţelege între noi pentru a stopa consumul excesiv şi poluarea mediului. Trebuie să fim uniţi prin garanţie mutuală. La o astfel de concluzie poate să ajungă fiecare persoană inteligentă, dar totuşi este plăcut să auzi şi să citeşti despre asta în diverse materiale. Cel puţin, experţii au ajuns la asta.

Cu toate acestea, ei nu sunt capabili de mai mult, ei nu pot găsi o soluţie şi aici este problema principală. Fiindcă soluţia este adusă de Lumină, de forţa de corecţie, iar ei nu ştiu ce e asta. Ei înţeleg numai că situaţia este critică, că egoismul distruge totul şi că el este sursa tuturor problemelor. Ei realizează că avem nevoie de o problemă – lumea liberă, unde toţi oamenii sunt uniţi şi trăiesc normal, o viaţă modestă, fără adausuri excesive din cauza cărora golim şi poluăm pământul.

În cele din urmă, toţi vor înţelege asta. Milioane de oameni în jurul lumii ridică capetele stresaţi. În curând nu vor mai avea ce să mănânce. Vor fi de acord cu orice numai să aibă de mâncare. Vor fi de acord să se unească. Dar, încă o dată vor da greş în conexiune dacă oamenii de la nivelul uman de dezvoltare nu vor veni să explice cum să ducă asta la îndeplinire.

Trebuie făcut în următorul fel, fiecare să înceapă să studieze, învăţând despre criză şi soluţie. Chiar dacă oamenii încă nu înţeleg principiile care stau la bază, ei vor trebui să rămână în legătură cu sursele primare fără legătură cu gradul lor. Apoi, Lumina Înconjurătoare îi va influenţa şi va permite oamenilor să se conecteze la un nivel mai înalt.

Este o necesitate. Când Baal HaSulam a scris că noi va trebui să stăm pe băncile şcolii şi să începem să citim cărţi, el nu s-a referit la Capitalul lui Marx sau la articolele lui Lenin sau alţi socialişti. El s-a referit la munca lui, la articole ca „Garanţia mutuală”, „Dăruirea Torei”, adaptate în aşa fel ca fiecare om să înţeleagă mesajul.

Aceste materiale provin din surse cabalistice şi vorbesc despre unitate şi egalitate. Ele au fost date lumii de oameni cu punct în inimă şi este deajuns pentru „iluminarea” care să inspire şi să încurajeze masele către unitatea corectă şi adevărată, nu ceea ce a fost în URSS sau în kibuţurile israeliene.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011 „Prefaţă la Înţelepciunea Cabalei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: