Inca o data despre implicarea reciproca

1. Malchut si primii 9 Sefirot

Primii 9 Sefirot sunt proprietatea Creatorului, si Malchut este dorinta de a primi placerea in ceea ce priveste creatura. Cum poate atunci Malchut sa primeasca Lumina? Poate face asta doar prin faptul ca cei 9 Sefirot sunt inclusi. Malchut bsoarbe toti cei 9 Sefirot si devine al 10lea Sefira. U alte cuvinte, creatura, Malchut, devine asemenea Creatorului. Toti cei 9 Sefirot, proprietatea Lui, intra in Malchut. Aceasta este implinita prin implicarea reciproca.

2. Bina si Malchut

Noi invatam ca toata munca noastra este intre Malchut si Bina. Malchut se ridica spre Bina si se include in ea. Atunci Bina coboara in Malchut si se include in el. In timpul acestei integrari reciproce ale lui Bina si Malchut, primim sansa sa ne corectam pe noi insine.

De fapt, Malchut – el insusi – este o dorinta egoista de a primi placere, in timp ce Bina este dorinta de a darui. Totusi, integrarea lor reciproca in fiecare aduce proprietatea Creatorului spre creatura.

In masura in care urcam spre Bina in timp ce dorim sa devenim asemenea Creatorului, Creatorul este in masura sa coboare la noi si sa ne aduca proprietatile Sale.


Din emisiunea “Kabbalah pentru incepatori” din 10.27.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: