Incearca sa faci munca tu insuti!

Intrebare: Este posibil sa procedezi conform credintei deasupra ratiunii, tot timpul?

Raspuns: Sigur ca nu. Totusi, Cabalistii nu discuta daca putem sau nu sa procedam in aceasta maniera, pur si simplu – trebuie! Si cand nu putem, cerem ajutor si Creatorul face aceasta munca pentru noi. Intreaga munca este facuta de catre Creator, nu de catre persoana. Dar trebuie sa-I cerem Lui sa o faca.

O persoana trebuie sa ajunga la capat si sa incerce sa faca munca ea insasi. Chiar daca stie de la inceput ca este condamnata sa esueze in incercarea de a obtine scopul, folosind propria sa putere ea trebuie totusi sa o faca. Astfel, ea descopera ca munca va fi facuta de catre Creator si stie cum sa I-o ceara Lui.

Eu exist intotdeauna intr-un proces unde ma mut de-a lungul unei linii drepte din punctul initial (curent) pana la scopul final, pe care trebuie sa-l obtin prin orice mijloace. Punctul final este daruirea, iubirea pentru Creator si pentru fiintele create, credinta deasupra ratiunii si daruire deasupra/peste primire. Trebuie sa parasesc punctul initial si sa ajung la punctul final si pe drum am urmatoarele:

Prima parte: Fa tot ce este in puterea ta! Asta este prima si cea mai importanta.
A doua parte: Obtinerea deceptiei complete in puterea mea.
A treia parte: Intelegerea ca numai Creatorul ma poate salva.
A patra parte: Cand incep sa lucrez impreuna cu El in daruire (Hafetz Hesed) si iubire.

Dar cat timp sunt inca la inceput, trebuie sa ma bazez pe propria putere si sa stiu ca, inevitabil voi ajunge la capat. Nu imi pot sta cu bratele incrucisate si sa astept actiunea de Sus. Daca nu depun cat de mult efort pot in prima etapa, daca nu fac tot ceea ce este posibil, atunci nu voi atinge niciodata disperarea si intelegerea lipsei mele de putere. Asta inseamna ca nu voi realiza niciodata, ca imi trebuie ajutorul Creatorului. Daca este asa, cum pot starni Lumina care Reformeaza?

Stadiile se descopera unul dupa altul, si starea curenta determina si o construieste pe urmatoarea.  O persoana nu stie exact unde este si ce o asteapta in urmatoarea etapa, in urmatorului moment. Totusi, intreaga avansare se petrece datorita acestei presiuni.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 30.08.10, Cand o persoana stie ce inseamna frica de Dumnezeu

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: