Indicaţie pentru egoism: nu-l folosi

Înainte ca noi toţi să venim la lecţie, fiecare dintre noi trebuie să se pregătească. Mă pregătesc pentru a mă pune sub influneţa mediului. Sunt puteri foarte mari, în prietenii mei, puterile Creatorului, şi vreau ca eu să fiu sub influenţa lor. Numai asta mă poate schimba.

Mediul înconjurător este ca un reactor, un mecanism mare,o secţiune teroeutică sau un întreg spital. Se schimba, vindecă şi mă formează conform primului grad spiritual. Trebuie sa il tratez ca oe un ajutor de urgenţă de care am în permanenţă nevoie.

Vin din nou şi din nou pentru a primi şedinţe de terapie, şi treptat mă însănătoşesc, Aud tot mai mult, sunt de acord cu tot mai multe şi simt tot mai mult. Văd cum fundaţii anterior inexistente sunt descoperite, şi devin tot mai sensibil faţă demediul înconjurător ca întreg.

Treptat, asta îmi intră în senzaţie şi apoi în minte. Impresii noi îmi devini imprimate în senzaţiile mele şi schimbări în ele îmi aduc gânduri noi ce se conectează şi se acumulează în înţelegere. Astfel stabilesc o conexiune din ce în ce mai strânsă cu forţa superioară ce îmi este revelată.

De aceea trebuie să construim atitudinea corectă către mediul înconjurător în special în timpul studiilor. Acesta este cel mai important lucru pentru o persoană deoarece este ca şi cum ar veni la singurul proces de vindecare, face singura acţiune pentru corectare ce poate fi realizată de el şi asta îl ajută să cucerească lumile spirituale. O persoană le cucereşte prin propia schimbare. De aceea este scris: ”un erou este cel ce îşi cucereşte înclinaţiile rele”, adică le schimbă în acord cu dorinţele spirituale.

Nu este în puterea noastră să transcedem fără schimbări interioare. Asta merge numai în lumea nostră, deşi mai târziu ne dăm seama că asta nu aduce nici un beneficiu real, permanent. Se întâmplă de fiecare dată şi apoi se întoarce ca un bumerang  cu încă o greşală pentru ca noi să învăţăm regula simplă: orice folosire a egoismului nostru este spre detrimentul nostru.

Din prima parte a lecţiei zilnice de cabala din 2/28/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed