Indrumarea Spirituala a Grupului

Intrebare: Pana cand vei fii indrumatorul nostru?

Raspunsul meu: Studentul trebuie sa fie pregatit in orice clipa pentru momentul in care nu va avea un invatator, el trebuie sa stie ca va avea la dispozitie tot ceea ce ii este necesar. Acela care progreseaza este cel care pretinde in mod continuu si care este independent in si de sine insusi. El il are pe Creator, are metoda si are grupul. Tot ceea ce ii este necesar i-a fost deja atribuit.

Oricum, poate cineva sa se ridice pana la urmatorul nivel fara vreun lider? Etapa urmatoare o reprezinta stransa legatura dintre prieteni. De aceea este nevoie de o decizie colectiva. S-ar putea sa nu existe un lider recunoscut, desemnat de fostul lider, ori cineva s-ar putea proclama drept lider. Nimeni nu poate prelua conducerea prin forta, inteligenta sau viclenie.

Este mai sanatos daca grupul se reuneste continuu pe cale si indeplinestedeciziile colective date de un Consiliu de conducere spiritual. Acest consiliu nu consta din marile minti sau expertii recunoscuti; el consta din oamenii care sunt capabili sa faca unirea, sa emita deciziile colective.

Cine nu poate sa fie receptiv la procesele de dezvoltare ale grupului, nu are ce cauta in acest consiliu spiritual de conducere. Aici se includ: aceia care sunt inca orbiti de interesele personale, aceia care nu pot sa se supuna grupului, aceia care nu s-au patruns inca de spiritul caii intr-o masura suficienta, aceia care fac greseli datorita faptului ca nu au imbratisat, sau nu s-au acordat pe directia comuna, aceia care sunt supusi influentelor externe, sau cei care ar putea fi nepotriviti, din alte motive.

Consiliul spiritual de conducere trebuie sa fie constituit din oameni care nu aplica gresit deciziile colective, care nu sunt supusi la presiunile altor membri ai grupului si, cel mai important, care nu sunt influentati de nimeni din afara. Grupul are dreptul si obligatia de a elimina imediat pe oricine se interpune in opera grupului, sau care isi aroga superioritatea. Acestea sunt legile spirituale corespunzatoare nevoilor noastre de crestere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed