Înlocuitorul corect

Baal HaSulam, “A vorbi ascuns”: Se explică prin faptul că, secretele Torei nu se dezvăluie decât dacă se tem de Domnul şi Îl respectă din tot sufletul şi în fiecare moment şi că, în niciun moment nu Îl hulim. Este al treilea punct din ascunderea Cabala.

Este punctul cel mai important, numeroşi sunt cei care s-au folosit de dezvăluirea Cabala în scopuri personale şi, de acolo, au apărut tot soiul de şarlatani care au profeţit, au dat poţiuni şi au ademenit oamenii, prezicându-le capacităţi fizice sau altele, care a făcut ca lumea să aibă mult de suferit şi suferă încă.

Înţelepciunea Cabala diferă de toate ştiinţele lumii. Orice altă ştiinţă este accesibilă tuturor, cel puţin într-o anumită măsură şi, dacă nu înţelegeţi astăzi, atunci veţi înţelege mâine. Nu este important cine sunteţi prin natură, nu trebuie să schimbaţi caracterul. De exemplu, un fizician poate fi un nazist şi un mizantrop, sau invers, să radieze de bunătate şi generozitate. Pe scurt, în toate domeniile cunoaşterii, o persoană poate avansa fără să se schimbe.

Pe de altă parte, ştiinţa Cabala nu este realizată decât în vasele corectate, adică dorinţele în proprietăţile corectate. Prin urmare, oamenii care trăiesc doar în această lume nu o înţeleg. Cum trebuie să mă schimb ? Ce trebuie să schimb în mine ? De fapt, studiile periodice nu contribuie la Cabala şi experienţele de laborator şi părţile practice dobândesc un caracter foarte diferit aici. În această ştiinţă, acţiunile sunt efectuate nu pe plan fizic şi analiza nu este realizată de mintea noastră.

Prin urmare, oamenii nu înţeleg ce este ştiinţa Cabala. Ea este, cu adevărat, ascunsă de ei. Persoana nu mai ştie ce trebuie să facă pentru a depăşi acest prag. În primul rând, cabaliştii au ascuns cărţile lor, dorind să salveze oamenii de la confuzie. De fapt, numeroşi sunt cei care studiază textele cabalistice într-o tentativă zadarnică de a ajunge la adevăr. “Poate este necesar a citi la un anumit moment al zilei ? Sau poate memora ? “ Pentru a evita asta, cabaliştii au ascuns ştiinţa lor de umanitate, ca şi cum nu a existat niciodată şi au reuşit să o facă un anumit timp, deşi problemele s-au produs atunci când încă, o anumită cunoaştere a pătruns aici sau colo.

Deci, înţelepciunea Cabala nu este înţeleasă de omenire sau de filozofi şi este de neînţeles pentru oamenii de ştiinţă. La urma urmei, înainte de a revela lumea superioară, o persoană trebuie să se schimbe. Dar, oamenii străini de această acordare, au decis că era suficient a citi cărţile cabalistice.

Acelaşi lucru s-a produs cu Tora, pe care toată lumea a rearanjat-o în maniera sa, crearea religiilor şi credinţele pe gustul său, transformând astfel “elixirul vieţii” în “poţiunea morţii”. De fapt, cu această abordare, am ajuns să ne distrugem, scufundându-ne într-un mai mare egosim. În loc să atragem Lumina, oamenii preferă să folosească “tradiţional” sursele primare în speranţa că asta va satisface amorul lor propriu. În timp ce, Tora este dată doar pentru corectarea inimii în care înclinaţia rea guvernează.

În plus, există o altă problemă; Baal HaSulam scrie că mulţi, inclusiv oamenii de ştiinţă, încă mai cred că, simpla citire a unui text cabalistic face ca ei să înţeleagă ceea ce este scris. Oamenii nu văd necesitatea obţinerii unui nou spirit, de a se îmbiba cu o nouă minte, o nouă senzaţie şi o nouă atitudine; a schimba mentalitatea lor, perspectivele şi a schimba lumea lor interioară. Fără să se schimbe interior, ei se consideră experţi, scriu teze şi, în general, vorbesc “în cunoaşterea” Cabalei.

Este un păcat dacă o persoană se poticneşte în această abordare externă superficială a problemei. La urma urmei, cineva care poate întâi să corecteze propriile proprietăţi, poate înţelege cărţile cabalistice. Ştiinţa Cabala a fost deschisă pentru studii tuturor în zilele noastre, doar pentru corectarea internă cu ajutorul Luminii care Reformează. Prin urmare, cel care nu studiază pentru a atrage această Lumină pentru auto-corectare, nu ştie mereu ce este Tora şi partea sa internă, ştiinţa Cabala.

Dacă o persoană nu se îndreaptă în această direcţie, “elixirul vieţii” se transformă în “poţiunea morţii” pentru ea.

Astfel, nu doar numeroşi “filozofi” reflectă la ştiinţa Cabala, dar se îndepărtează de adevăr şi îi amăgesc şi pe alţii. Este un păcat, deoarece este lucrul pe care cabaliştii au dorit să-l evite. Evident, lumea are nevoie de un drum lung de corectare înainte ca noi să fim în măsură să ne debarasăm de acest defect teribil.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 16.12.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed