Intalnindu-L pe Creator pe podul Iubirii

Intrebare: Cum pot sa daruiesc la ceilalti daca trebuie sa le simt dorintele ca fiind ale mele? Nu mi-as darui mie?

Raspuns: Nu, le voi simti ca si ale mele. Deosebirea dintre noi, ura, va ramane, si deasupra urii voi construi un pod al dragostei. In mine exista o dorinta egoista impotriva celorlalti si, deasupra ei, ecranul si Lumina Reflectata, o dorinta de a-i implini pe ei mai degraba, decat pe mine. Cand umplu aceste dorinte va fi cu intentia de daruire.

Simtindu-ma pe mine si pe altii opusi mie si simtand dorintele lor ca fiind ale mele, ma transforma intr-un Partzuf spiritual al sufletului meu. Toate dorintele care sunt in afara mea intra in corpul sufletului acum, pentru ca il umplu de dragul daruirii. Fiind capul sau Rosh al Partzuf pot sa implinesc doar aceste dorinte. Restul corpului meu sunt dorintele celorlalti.

Daca ar fi sa desenam un Partzuf spiritual, capul este Eu-ul original, iar corpul sunt dorintele celorlalti. Altfel pe cine as implini, pe mine?

Atrag Lumina pentru a o trece celorlalti; asta este, sunt capul care decide sa faca aceasta actiune. Cand ii implinesc pe ceilalti devin similar Creatorului in relatia cu ei.

De aceea simt ca Creatorul se manifesta inauntrul corpului sufletului, inauntrul dorintelor care au devenit ale mele. Acest Creator sunt eu si asta inseamna ca m-am contopit cu El. Dorintele apartin celorlalti si implinindu-le eu devin similar Creatorului.

Asa este construit un Partzuf: Capul contine gandurile, dorintele, dorintele celorlalti si decizia de cum sa actionezi, in timp ce corpul contine dorintele celorlalti care au devenit ale tale. Iubind aproapele ca pe tine insuti se simte ca alipirea cu Creatorul si cu Lumea Noua.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 27.04.10, Articolul Matan Torah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: